Írd be, mit keresel:

Csevap szaftosan, a grillpartik kedvence

A horvátországi tengerparti nyaralások emlékét egyszerűen felidézhetjük, ha csevapcsicsát készítünk. A kis omlós kolbászkák biztos sikerre számíthatnak minden kerti partin, főleg, ha többféle húst teszünk bele, és nem marad el a porhanyósságát adó trükkös hozzávaló.

Cookta - 2016.08.06.
Csevap szaftosan, a grillpartik kedvence

A darált húsból készülő különféle gombócok, pogácsák és kolbászkák népszerűsége töretlen. Bármilyen húsféléből készíthetjük, különféle fűszerekkel izgalmassá tehetjük, és színes salátákkal, jóféle mártogatósokkal tálalva minden elismerést bezsebelhetünk érte, főleg grillen sütve.

A csevap is egy darált húsos sikerdarab, aminek különlegességét nem a fűszerezés adja, hanem az, hogy háromféle húsból – marhából, sertésből és birkából – készül, omlósságát pedig a belekevert szódabikarbónának és szódavíznek köszönheti, ami a hús rostjait kellően fellazítja.

A csevapcsicsát klasszikusan enyhén sózott édes hagymával, ajvárral és kenyérrel fogyasztják, de bátran kínálhatunk hozzá salátát, fokhagymás tejfölt is.

Forrás:
Molnár Béla

Csevap

Hozzávalók:

  • 50 dkg marhahús
  • 25 dkg sertéshús
  • 25 dkg birkahús
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • frissen őrölt bors
  • 1 dl szódavíz

Elkészítés: A húsokat lehártyázzuk és kétszer átdaráljuk. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. Lefedve 24 órára hűtőbe tesszük.

Másnap vizes kézzel ujjnyi rudacskákat formálunk belőle. Faszénparázs felett, grillrácson szép lassan megsütjük, időnként forgatva.

Hagyományosan sózott, édes hagymát és ajvárt kínálunk hozzá. Jól csúszik utána a kadarka.

A receptet és a fotót Molnár Béla küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit a Heinz és a Cookta közös grill receptversenyére, értékes ajándékokért! >>

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.