Írd be, mit keresel:

Az igazán ropogós rántott hagymakarika titka

Az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb étel a bundázott és sült hagymakarika, ami snacknek ugyanolyan jó, mint főzelékre feltétnek, de tehetjük hamburgerbe, ehetjük salátával főételnek is. De mitől lesz igazán jó ropogós?

Cookta - 2016.08.06.
Az igazán ropogós rántott hagymakarika titka

A legfontosabb, hogy a hagymát ne sózzuk meg, hiszen a sózástól levet ereszt, állaga is megváltozik. A másik lényeges pont a bunda maga: a legjobb, ha a panírozáshoz használt lisztet és tojást egy kis sóval összekeverjük, és ebbe a sűrű masszába mártjuk a hagymakarikákat, majd jöhet a zsemlemorzsa. Az ausztrál Aussi tovább tökéletesítette ezt a bundát, hogy még ropogósabb legyen: ő a sima lisztet kukoricakeményítővel és zabpehelyből darált liszttel keveri, így a bundán nemcsak a morzsa sül ropogósra, de maga a tésztabunda is. Az elkészítés menete a cikk végi videóban tökéletesen követhető.

A nagyobb szemű zsemlemorzsával is tökéletesen ropogósra sül a bundás hagymakarika, de ha módunk van rá, érdemes kipróbálni a mostanában divatos, japán kenyérféléből készülő panko morzsával is. Ez a szálasabbra reszelhető kenyérmorzsa igazán ropogósra sül nemcsak a hagymakarikán, hanem mindenféle bundás, olajban sült fogásnál.

Forrás:
iStock

Ropogós rántott hagymakarika

Hozzávalók:

  • vöröshagyma
  • 1/2 bögre liszt
  • 1/4 bögre kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál zabpehelyliszt
  • 1 tojás
  • 1/2 bögre víz
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • zsemlemorzsa vagy panko morzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: A lisztet, a kukoricakeményítőt és a zabpehelylisztet egy keverőtálba mérjük, hozzáadjuk a tojást, a vizet, a sót és a cukrot, és kézi habverővel simára keverjük.

A hagymákat meghámozzuk, 1 centi vastag szeletekre vágjuk, majd a gyűrűket szétszedjük. A belső kisebbeket félretesszük más ételhez, a nagyobbakat pedig a tésztamasszába mártjuk. Akár így is megsüthetjük, de megforgathatjuk zsemlemorzsában vagy panko morzsában is.

Egy serpenyőben olajat hevítünk. Egy darabka kenyérrel ellenőrizhetjük az olajba dobva, hogy mikor kellően meleg, majd a hagymakarikákat beletesszük, és oldalanként fél perc alatt pirosra sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja, majd azonnal tálalhatjuk akár mártogatóssal, akár feltétként.

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.