Már a nevében is benne van, hogy hamar elkészíthető. Gyors, egyszerű és nagyon finom is. Ha váratlan vendégek jönnek, vagy éppen csak kívánsz valami édeset, akkor ez a recept neked való. 

Magát a receptet régebben találtam, és mindig tervezgettem, hogy megcsinálom, aztán a napokban került rá sor, amikor is pocaklakó gondolt egyet, hogy ő bizony édeset kíván. De nagyon. Na jó, akkor próbáljuk ki ezt a hipp-hopp kakaós csigát!

Először féltem tőle, túl egyszerűnek tűnt ahhoz, hogy felvehesse a versenyt a klasszikus változattal, de kellemesen csalódtam. Ez a kakaós csiga is van olyan jó, mint a nagyiféle élesztős. :) Pocaklakó is elégedett volt vele. :)

Forrás:
Mya Schmidt

Kakaós csiga hipp-hopp

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 25 dkg tejföl
  • 10 dkg cukor
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 5-8 dkg puha vaj
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2-3 evőkanál kakaópor

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A lisztet összekeverjük a sütőporral. Egy másik edényben a tejfölt a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk az olajat, a csipet sót, a vanília-kivonatot, végül a sütőporral elkevert lisztet, és összedolgozzuk. Szép, puha, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk. 

A tésztát kb. fél cm vastag téglalappá kinyújtjuk, megkenjük a puha vajjal, egyenletesen megszórjuk a porcukor és kakaópor keverékével, majd szorosan feltekerjük. Ujjnyi csigákat vágunk belőle éles késsel, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.

Betoljuk az előmelegített sütőbe, és 20–25 perc alatt készre sütjük. :)