Írd be, mit keresel:

Nyári sajttorta fehér csokival, sütés nélkül

Cukor szinte nem is kell bele, az édesítésről a fehér csoki gondoskodik. Nagyon krémes, könnyű, pofonegyszerű és ellenállhatatlan – mutatjuk is a receptet videóval!

Cookta - 2016.08.21.
Nyári sajttorta fehér csokival, sütés nélkül

A sajttorta mindig jó választás azoknak, akik szeretik a krémes, könnyű desszerteket. A sütött és hűtött sajttorták is nagyon népszerűek – nem véletlenül, hiszen egyszerű, jól variálható és igen kívánatos desszert. Ha az elronthatatlan és legegyszerűbb változatot keressük, akkor a sütés nélküli hűtött sajttorta a nyerő.

Készíthetjük egy közepes méretű kapcsos tortaformában, de még jobb, ha pici, egyszemélyes adagokat készítünk apró piteformákban, így nemcsak finom, de nagyon mutatós desszerttel rukkolhatunk elő. Gyümölccsel díszítve igazán ínycsiklandó és finom.

Forrás:
iStock

Fehér csokis sajttorta sütés nélkül

Hozzávalók:

  • 20 dkg vajas keksz
  • 10 dkg vaj
  • 22 dkg natúr krémsajt
  • 15 dkg natúr joghurt
  • 2,5 dkg cukor
  • 1 narancs
  • 1 tojásfehérje
  • 25 dkg fehér csokoládé

Elkészítés: A vajas kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, összedolgozzuk, majd egy nagy vagy több kicsi tortaformába tesszük, alaposan lenyomkodjuk. Fél órára hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük.

A krémsajtot, a joghurtot, a cukrot és a narancs kifacsart levét egy keverőtálba kimérjük, elkeverjük. A tojásfehérjét felverjük, majd a krémsajtos keverékbe forgatjuk. 

A fehér csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd a krémsajtos keverékhez adjuk, alaposan, de finoman összeforgatjuk, és a lehűtött-pihentetett kekszes alapra simítjuk.

Hűtőbe tesszük, és egy éjszakát hagyjuk, hogy az ízek és az állagok elérjék a tökéletességet. Gyümölccsel díszítve tálaljuk.

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.