Írd be, mit keresel:

Káposztás tészta másképp – szalonnával és tojással

Mivel igen ritkán lehet csak kisebb fej kelkáposztát kifogni a zöldségesnél, így ez az egyszerű tésztás fogás a maradék felhasználás jegyében készült. Pillanatok alatt megvan, kiadós és egyszerű.

Cookta - 2016.08.25.
Káposztás tészta másképp – szalonnával és tojással

A napokban ugyanis vásároltam egy nagyobb fej kelkáposztát, melyből maradt egy tésztára való. A kelkáposztát a fejes káposztával ellentétben nem lereszelve párolom meg, hanem kisebb kockákra felvágva, így történt ez most is.

A pirosra sült szalonna a roppanósra párolódott fűszeres kelkáposztával és a tésztával pikk-pakk elkészül, és a buggyantott tojásra sem kell pár percnél több időt szánnunk, és már tálalhatunk is. Kiadós, ízletes, egyszerű!

Forrás:
Kard Éva

Kelkáposztás-szalonnás tészta buggyantott tojással

Hozzávalók 2 személynek:

  • 15 dkg metélt tészta
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 15 dkg császárszalonna
  • frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál ecet
  • 2 tojás

Elkészítés: A kelkáposztát és a császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra.

Egy serpenyőbe tegyünk egy evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a felkockázott szalonnát, és kezdjük el sütni. Amikor már szép színt kapott, adjuk hozzá a kelkáposztát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk pár percig, hogy a káposzta kellően roppanós maradjon.

Közben enyhén sós vízben főzzük ki a metélt tésztát, majd szűrőkanállal szedjük ki a főzővízből, kicsit csepegtessük le, majd adjuk hozzá a kelkáposztás szalonnához.
Forgassuk alaposan össze, majd tálalásig tartsuk melegen.

A buggyantott tojáshoz egy edényben forraljunk fel kb. 1 liter vizet, majd öntsünk bele egy teáskanál ecetet.

A tojást egyesével óvatosan üssük bele egy kisebb tálkába, majd szintén nagyon óvatosan, alacsonyról (a tál szinte érjen bele a vízbe) öntsük bele a forrásban lévő vízbe. (Mielőtt beleöntenénk a tojást, keverjünk kanállal örvényt a vízbe, majd annak a közepébe öntsük bele. Így szép, formás buggyantott tojást kapunk.) Ezután mérsékeljük a hőfokot, és a gyöngyöző vízben főzzük 3-4 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája még folyós maradjon. Amikor a tojás megfőtt, szűrőkanál segítségével emeljük ki a vízből, és hagyjuk lecsepegni. 

Forrás:
Kard Éva

Tálaláskor szedjük a kelkáposztás-szalonnás tésztát tányérra, majd helyezzük rá a tojást. Ízlés szerint frissen őröljünk rá borsot, majd úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.