Írd be, mit keresel:

Fordított csokitorta frappánsan, őszibarackkal

A csokoládétortának egyszerűen nem tudok ellenállni, számtalan módon készítettem már, de ha érik az őszibarack, ezt az egyszerű, de isteni kevert tésztás változatot mindig megsütöm.

Cookta - 2016.08.27.
Fordított csokitorta frappánsan, őszibarackkal

A torta összeállítása roppant egyszerű, így kezdő háziasszonyok is bátran hozzáfoghatnak. Mivel egy fordított tortáról van szó, a tortaforma alját egyszerűen csak ki kell rakni az előzőleg cikkekre vágott őszibarackkal, majd rákanalazni a kevert csokoládés tésztát, és irány a sütő. A barack nagyon finom szaftosra sül a csokis réteg alatt, de nem áztatja el. Más gyümölccsel is finom, akár szilvával, körtével, ananásszal is érdemes kipróbálni: mennyei!

Ezután már nincs más dolgunk, mint kivárni, míg készre sül, majd kihűl a torta, és már tálalhatjuk is. Ízlés szerint pl. egy gombóc vaníliafagyival is megbolondíthatjuk, elrontani garantáltan nem fogja… 

Forrás:
Kard Éva

Őszibarackos csokoládétorta

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:

  • 1 kg őszibarack
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1 dl tejszín

Elkészítés: A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd rakjuk ki a cikkekre vágott őszibarackkal.

A porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojásokat és a puha margarint kezdjük el habosra keverni. Pár perc után adjuk hozzá a kakaót, majd keverjük alaposan össze. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejszínt. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és a szódabikarbónával, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához, és szintén keverjük pár percig, hogy egy sima masszát kapjunk.

Ezután a tortaformában lévő barack tetejére kanalazzuk rá a simára kevert tésztát, majd egyenletesen simítsuk el a tetejét, kicsit ütögessük a tortaformát az asztal lapjához.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 45-50 percig, tűpróbáig.

A sütőből kivéve hagyjuk a tortát a formában pár percig hűlni, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk át egy tálcára. Ezután a sütőpapírt óvatosan húzzuk le a barackról, és így hűtsük ki egészen.

Forrás:
Kard Éva

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.