Te is mindent megteszel, hogy minél több citromlevet nyerj ki a gyümölcsből? Ezt a módszert tuti nem próbáltad még!
Van, aki a citromfacsaróra esküszik, van, aki a villával próbál minél több gyümölcsléhez jutni, és van, aki a puszta kézi erőre esküszik, de viszonylag kevesen ismerik azt a módszert, amivel elvileg a lehető legtöbb citromléhez juthatunk.
A tastingtable.com legalábbis erre esküszik: nem kell mást tenni, mint a citromot – vagy bármilyen más citrusfélét – betenni a mikróba (igen, a mikróba!), 20–30 másodpercig melegíteni, majd hagyni, hogy kihűljön. Ezt követően ha kettévágjuk és kinyomkodjuk belőle a citromlevet, meglepődünk, hogy mennyivel több folyadékhoz jutunk, mint mikrózás nélkül. Érdemes kipróbálni!
Ebben a videóben pedig jól látható, hogy a különböző módszerekkel mennyi citromlevet lehet kinyerni ugyanannyi gyümölcsből.