Írd be, mit keresel:

Citromfacsarót használsz? Mutatunk egy jobb megoldást!

Te is mindent megteszel, hogy minél több citromlevet nyerj ki a gyümölcsből? Ezt a módszert tuti nem próbáltad még!

Cookta - 2016.08.28.
Citromfacsarót használsz? Mutatunk egy jobb megoldást!

Van, aki a citromfacsaróra esküszik, van, aki a villával próbál minél több gyümölcsléhez jutni, és van, aki a puszta kézi erőre esküszik, de viszonylag kevesen ismerik azt a módszert, amivel elvileg a lehető legtöbb citromléhez juthatunk.

Forrás:
iStock

A tastingtable.com legalábbis erre esküszik: nem kell mást tenni, mint a citromot – vagy bármilyen más citrusfélét – betenni a mikróba (igen, a mikróba!), 20–30 másodpercig melegíteni, majd hagyni, hogy kihűljön. Ezt követően ha kettévágjuk és kinyomkodjuk belőle a citromlevet, meglepődünk, hogy mennyivel több folyadékhoz jutunk, mint mikrózás nélkül. Érdemes kipróbálni!

Ebben a videóben pedig jól látható, hogy a különböző módszerekkel mennyi citromlevet lehet kinyerni ugyanannyi gyümölcsből.

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.