Írd be, mit keresel:

Csokis-narancsos energiagolyó, ami mindig jókedvre derít

Csupa egészséges alapanyag került ebbe a finomságba, ami nassoláshoz, desszertnek, vendégvárónak is tökéletes, de egy sietős reggelen is elég energiát ad belőle néhány szem. Nagyon egyszerű, gyakorlatilag csak a robotgép dolgozik vele.

Cookta - 2016.08.28.
Csokis-narancsos energiagolyó, ami mindig jókedvre derít

A cukormentes és vegán, nyers desszertek sorát gyarapítom most is. Persze édes, természetes gyümölcscukrot tartalmaz a datolyának köszönhetően, emellett zabpehely és dió, valamint a különlegesebbnek számító paradió adja az alapját. 

A brazil diónak is nevezett csonthéjas fura szerzemény, Brazíliából származik, ahogy a neve is mutatja. Ezek a duci, magas zsírtartalmú magok három oldalú kis diókba vannak zárva, amik inkább mandulára emlékeztetnek, ezeket pedig egy kókuszdióhoz hasonló termés rejti, az édes termés kinyerése meglehetősen idő- és munkaigényes, ez magyarázza kissé borsos árát. Elképesztően egészséges és finom, igen sok ásványi anyagot, főleg kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, foszfort, kimagasló mennyiségű szelént tartalmaz, aminek ismert hangulatjavító, szellemi teljesítményt fokozó hatása. 

Forrás:
iStock

Szóval nemcsak energiával, hanem jókedvvel is feltölt ez a narancsos-csokis golyó!

Csokis-narancsos energiagolyó (cukormentes, vegán)

Hozzávalók:

  • 8 darab kimagozott datolya
  • 10 dkg brazil dió
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg zabpehely
  • 4 kiskanál kakaópor
  • 2 púpozott evőkanál mandulavaj
  • pici só
  • 1 evőkanál narancslé vagy 1-2 csepp narancsolaj

Forrás:
Színek és virágok blog

Elkészítése: A narancslé kivételével tegyük a hozzávalókat aprítógépbe, indítsuk el, és aprítsuk addig, amíg homogén masszává összeáll. Ezután adjuk hozzá a narancs levét vagy a narancsolajat is. A masszából formáljunk dió nagyságú golyókat, 10–20 percre tegyük hűtőbe.

Forrás:
Színek és virágok blog

További fotók és receptek a blogomban >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.