Írd be, mit keresel:

Csirkefalatok ropogós bundában: csirkenuggets házilag

Véleményem szerint az egyik legkevésbé izgalmas része a csirkének a melle. Meglehetősen semleges, és ha csak egy picit is túlsütjük, akkor kellemetlenül száraz, jellegtelen lesz az ételünk. Nem hiába szokták különféle dolgokkal megtölteni, vagy valamilyen szaftos étel formájában elkészíteni.

Cookta - 2016.08.30.
Csirkefalatok ropogós bundában: csirkenuggets házilag

Ha viszont valami igazán vagány és ízgazdag ropogtatnivalóra vágyunk, akkor a csirke húsába kell csempészni valamit, ami egyrészt ízesíti, másrészt lazítja a mell feszes, zsírmentes karakterét. 

Mindenki találkozhatott már gyorsétteremben csirkenuggetsszel, mely nem sima rántott csirkemell, hanem egyfajta csirkemellpép, melyben sokszor nem tudhatjuk, mi minden található. Az ízét kedveljük, de egyfajta gyanúval tekintünk rá, hiszen hasonlóan a bolti halrudacskához, a gyorséttermi nuggets esetében sem lehetünk biztosak az összetevők minőségében. 

Ellenben ha mi magunk készítjük, akkor semmiképpen nem fogunk gyanakodni. Az alábbi recept szerint sokszor készítek otthon a családnak nuggetset. Kiváló alapanyagokból áll össze, nem beszélve, hogy egyszerű és nagyon finom. 

Forrás:
Mikes Márk

Mostanában előszeretettel használok panírozáshoz corn flakest, mely sokkal roppanósabb bundát eredményez, mint a hagyományos morzsa. Előtte pedig a már tőlem megszokott módon, liszt és tojás keverékéből készült sűrű tésztába forgatom.

Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!

Csirkenuggets

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1,3 dl tejszín
  • só, bors
  • kakukkfű
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • tojás
  • liszt
  • corn flakes
  • olaj a sütéshez

Forrás:
Mikes Márk

 

Elkészítés: A hagymát, a fokhagymát és a csirkemellfilét felkockázzuk. A tejszínnel, a fűszerekkel és a szódabikarbónával együtt aprítógépbe tesszük, és pépesítjük. 

Forrás:
Mikes Márk

Forrás:
Mikes Márk

Forrás:
Mikes Márk

Egy négyszögletű formát fóliával kibélelünk, és a pépet körülbelül 2 cm magasan a formában elterítjük, majd fagyasztóban jól kidermesztjük körülbelül 1,5 óra alatt.

Forrás:
Mikes Márk

Forrás:
Mikes Márk

Kivesszük a fóliából, majd tetszőleges formájúra felszeleteljük. 

Forrás:
Mikes Márk

Liszt és tojás keverékéből sűrű tésztát készítünk, majd ebbe forgatjuk a csirkemellet. Corn flakest durvára törünk, majd meghempergetjük benne a formázott húst.

Forrás:
Mikes Márk

Forró, 175–180 fokos olajban 5–6 perc alatt kisütjük.

Különböző szószokkal kínáljuk.

Forrás:
Mikes Márk

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.