Jeremy francia, de hosszú évek óta Magyarországon él, szóval senki ne lepődjön meg, ha magyar termékeket lát az alábbi videóban, amelyben kislányával, az alig 3 éves Lilivel süt isteni gofrit, ráadásul francia édesanyja véletlenül meglelt receptje alapján. Cuki recept videóval!

Jeremy családjában hagyomány volt, hogy havonta legalább egyszer egy szombati vacsorára gofri készült, amit tejszínnel, vajjal, Nutellával, gesztenyekrémmel, banánnal – vagyis mindenféle változatban, folyton variálva fogyasztottak. Amikor Magyarországra költözött, hamar meggyőzte akkor még csak barátnőjét, ma már feleségét, Adrit, hogy vegyenek egy gofrisütőt.

Sok receptet kipróbált a netről és különféle szakácskönyvekből, de az egyik túl száraz, a másik túl puha, krétaízű vagy túl édes volt... A napokban a kislánya a szakácskönyvek között matatott, és az egyikből egy papírlap hullott ki, rajta egy elfeledett recept: édesanyja gofrija! Azonnal kipróbálták – és tökéletes lett!

Objektum doboz


Jeremy gofrija

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg vaj
  • csipet só
  • csipet vaníliamag
  • 2 evőkanál sütőpor
  • 5 dl víz
  • 5 dl tej

Elkészítés: A vajat megolvasztjuk. Egy nagy keverőtálba mérjük a lisztet, a sót, a sütőport, a vaníliát, összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk.

A tojássárgát kézi habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot és az olvasztott vajat, elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket. Amikor kezd sűrűsödni, a vízzel felváltva adjuk hozzá a lisztes keveréket, majd a tejet. Simára keverjük.

Egy másik tálban a tojásfehérjéket habbá verjük, majd a tésztába forgatjuk.

A gofrisütőt felmelegítjük, ecsettel vagy konyhai papírtörlő segítségével olajjal kikenjük úgy, hogy mindenhova jusson, majd merőkanállal megtöltjük a tésztával, és 6-7 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük. 

Kívül ropogós, belül puha és légies. Ha tiszta konyharuhába tesszük a maradékot, másnapra is tökéletes!

Forrás:
Adrienn Herve Photography