Írd be, mit keresel:

Így készíti a francia apuka a gofrit a kislányával

Jeremy francia, de hosszú évek óta Magyarországon él, szóval senki ne lepődjön meg, ha magyar termékeket lát az alábbi videóban, amelyben kislányával, az alig 3 éves Lilivel süt isteni gofrit, ráadásul francia édesanyja véletlenül meglelt receptje alapján. Cuki recept videóval!

Cookta - 2016.09.12.
Így készíti a francia apuka a gofrit a kislányával

Jeremy családjában hagyomány volt, hogy havonta legalább egyszer egy szombati vacsorára gofri készült, amit tejszínnel, vajjal, Nutellával, gesztenyekrémmel, banánnal – vagyis mindenféle változatban, folyton variálva fogyasztottak. Amikor Magyarországra költözött, hamar meggyőzte akkor még csak barátnőjét, ma már feleségét, Adrit, hogy vegyenek egy gofrisütőt.

Sok receptet kipróbált a netről és különféle szakácskönyvekből, de az egyik túl száraz, a másik túl puha, krétaízű vagy túl édes volt… A napokban a kislánya a szakácskönyvek között matatott, és az egyikből egy papírlap hullott ki, rajta egy elfeledett recept: édesanyja gofrija! Azonnal kipróbálták – és tökéletes lett!

Objektum doboz

Jeremy gofrija

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg vaj
  • csipet só
  • csipet vaníliamag
  • 2 evőkanál sütőpor
  • 5 dl víz
  • 5 dl tej

Elkészítés: A vajat megolvasztjuk. Egy nagy keverőtálba mérjük a lisztet, a sót, a sütőport, a vaníliát, összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk.

A tojássárgát kézi habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot és az olvasztott vajat, elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket. Amikor kezd sűrűsödni, a vízzel felváltva adjuk hozzá a lisztes keveréket, majd a tejet. Simára keverjük.

Egy másik tálban a tojásfehérjéket habbá verjük, majd a tésztába forgatjuk.

A gofrisütőt felmelegítjük, ecsettel vagy konyhai papírtörlő segítségével olajjal kikenjük úgy, hogy mindenhova jusson, majd merőkanállal megtöltjük a tésztával, és 6-7 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük. 

Kívül ropogós, belül puha és légies. Ha tiszta konyharuhába tesszük a maradékot, másnapra is tökéletes!

Forrás:
Adrienn Herve Photography

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.