Írd be, mit keresel:

Illatos muffin sütőtökkel és dióval

A napsárga sütőtöknek nehéz ellenállni, olyan vidám, csábító a színe. De nem is kell, mert egészséges, rostokban gazdag, sütve édes, így nagyon jó alapja lehet egészséges desszerteknek.

Cookta - 2016.09.18.
Illatos muffin sütőtökkel és dióval

A sütőtökös muffin nagyon jó reggelire, uzsonnára, sokáig puha marad a sütőtök nedvességtartalmának köszönhetően. A muffin legnagyobb hányadát a sütőtök adja, cukor alig kerül bele, liszt sem túl sok. Érdemes nagyobb adag sütőtököt sütni, az egyik részét megehetjük magában, de készíthetünk belőle krémlevest, pürét is, és persze ezt a fahéjjal illatosított muffint.

Nagyon kellemes, ruganyos az állaga, a tetejére szórt dió pedig sülés közben illatosra pörkölődik. A szőlőmagolaj helyett használható nyugodtan más, semlegesebb ízű olaj, a cukor helyett méz vagy pürésített datolya. Egy csésze teával vagy pohár mandulatejjel tökéletes reggeli vagy uzsonna, amit a gyerekek is nagyon szeretnek.

Forrás:
Színek és virágok blog

Sütőtökös muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg sütőtök
  • 2 db tojás
  • 8 cl szőlőmagolaj
  • 12 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 2 evőkanál barna cukor
  • fél kiskanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • csipet só

Elkészítése: A meghámozott, kimagozott, kis darabokra vágott sütőtököt megsütjük, pürésítjük, és hűlni hagyjuk.

Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a szőlőmagolajat és a kihűlt tökpürét. Egy másik tálban elvegyítjük a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a szodabikarbónát, a fahéjat és a csipet sót. A két tál tartalmát összedolgozzuk, és a papírkapszlikkal bélelt muffinsütő mélyedéseibe elosztjuk a tésztát. 

Tetejét megszórjuk dióbéllel, és 170 fokos sütőben megsütjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.