Írd be, mit keresel:

Pihe-puha sajtos pogácsa pofonegyszerűen

A pogácsa valami olyan, aminek egyszerűen nem lehet ellenállni. Főleg, ha puha, kellemesen sós – bármikorra jó finomság, pár apró pogácsát uzsonnára, reggelire is jó bekapni, de jól csomagolható tízórainak, kirándulásra vagy piknikre is.

Cookta - 2016.09.19.
Pihe-puha sajtos pogácsa pofonegyszerűen

Persze igazán jól beszélgetés, borozgatás vagy sörözés közben lehet kiélvezni, és csak városi legenda, hogy bonyolult, macerás a készítése. Vagyis persze, vannak hajtogatós, dagasztós, kelesztős, bonyolult pogácsák, de ez a nagyon sajtos változat gyorsan és egyszerűen elkészíthető. A puhaságának a titka pedig, hogy a tészta is tartalmaz reszelt sajtot, ami nemcsak ízével gazdagítja, de zsírtartalmának köszönhetően puhává is teszi. Ha véletlenül nem fogyna el azonnal, akkor is pár napig friss marad, nem szárad ki.

Dagasztani és keleszteni nem kell a tésztát, csupán összegyúrni az alapanyagokat, nyújtani, szaggatni és sütni, de ha van egy kis időnk, fél órát érdemes pihentetni már a tepsiben, mert még könnyebbek, finomabbak lesznek, végtére mégiscsak kelt tészta. A képen látható pogácsák kelesztés nélkül készültek, és bizony így is isteniek voltak!

Forrás:
Hámori Zsófia

Soksajtos pogácsa pofonegyszerűen

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 15 dkg reszelt sajt (a tésztába)
  • 3 teáskanál só

A tetejére:

  • 1 tojássárgája
  • reszelt sajt

Elkészítés: A lisztet és a felkockázott hideg vajat tálba tesszük, összemorzsoljuk. Hozzámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt sajtot, sózzuk, majd összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni.

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggatjuk.

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

A tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk mindegyikre.

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Előmelegített 175 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.

Forrás:
Hámori Zsófia

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.