Nagyon szeretjük a tésztát, gyors, praktikus, végtelenül variálható – és hát jól elkészítve iszonyatosan finom. Épp ezért arra gondoltunk, jó lenne minél több tésztás receptet megismerni és megismertetni másokkal, kíváncsiak vagyunk a ti kedvenc tésztaételeitekre!

Heston Blumenthal otthon
Heston Blumenthal otthon
Forrás:
Alexandra.hu

Receptversenyt indítunk, ahova várunk minden házias, egyszerű vagy ünnepi, mediterrán vagy épp ázsiai, rakott vagy töltött tésztás fogás receptjét. A legjobb receptek beküldőit egy szépséges, vaskos könyvvel jutalmazzuk, a Heston Blumenthal otthon című kiadvánnyal, további két receptküldőt pedig Bodrogi Gyula 80 év, 80 recept, 80 történet című könyvével.

Milyen recepttel lehet indulni a versenyen?

– minden olyan tésztaétel receptjével, amit a beküldője kipróbált és bevált, nem kész szósszal készül, és szívesen megosztaná országgal-világgal;

– saját készítésű recepttel és saját készítésű, nagyobb méretű (legalább 1000 px széles) fotóval – idegen tollakkal ékeskedni nem szerencsés dolog, nem saját fényképek küldése kizárást von maga után;

– a receptnek tartalmaznia kell a hozzávalók pontos listáját, az elkészítés pontos leírását, hogy mindenki számára érthető és elkészíthető legyen, valamint néhány személyes gondolatot, véleményt, akár sztorit a recepttel kapcsolatban.

A legjobb recepteket megjelentetjük a Cookta oldalán és Facebook-oldalán, a legeslegjobbak közül pedig szakmai zsűri választja ki a 3 győztes receptet. A recepteket 2016. szeptember 20. és október 20. között várjuk az info@cookta.hu e-mail címen, csatolt fotóval, a beküldő nevével. A nyerteseket e-mailben értesítjük, és postacím egyeztetése után küldjük a nyereményeket.

Várjuk jobbnál jobb receptjeiteket!

Forrás:
iStock

Hivatalos játékszabály >>