Írd be, mit keresel:

Sütőtökből mesés krémleves, kókusszal és curryvel

Az ősz beköszöntével megjelenik a piacokon a sütőtök, és gondolom, első hallásra mindenkinek a feldarabolt, majd a sütőben való töksütés jut elsőre az eszébe. Persze azért a sütőtökben ennél sokkal több van, különböző finom ételeket készíthetünk vele. 

Cookta - 2016.09.30.
Sütőtökből mesés krémleves, kókusszal és curryvel

Én nagyon szeretem a belőle készült leveseket, de süteményekbe is szívesen belecsempészem. Semleges, édeskés ízéhez rengeteg ízvilág jól párosítható, és klasszikus fűszerek mellett egy kis ázsiai hangulat is nagyon jól illik hozzá. Most egy kókusszal és curryvel ízesített krémlevest főztem, mely az ízesítésnek köszönhetően nagyon harmonikus és finom. 

A leves elkészítése nem vesz igénybe sok időt, így sietős napokon, vagy ha éppen egy melengető levesre vágyunk, pikk-pakk összedobhatjuk, és már kanalazhatjuk is.

Forrás:
Kard Éva

Kókuszos-currys sütőtökkrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg sütőtök
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 db erőleveskocka
  • őrölt fehérbors
  • 1 mokkáskanál curry
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál méz
  • 3-4 evőkanál kókuszreszelék
  • 6 dl víz

Forrás:
Kard Éva

Elkészítés: A sütőtököt hámozzuk meg, és vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát vágjuk fel apróra.

A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkockázott sütőtököt, a leveskockát, egy csipet sót és a curryt, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a leveskockát, és addig főzzük, míg a tök kellően puha lesz. Arra figyeljünk, nehogy túlfőzzük, elég neki kb. 10 perc.

Amikor a sütőtök már kellően megpuhult, szedjük ki kb. a negyedét a levesből, és tegyük félre.

Ezután keverjük hozzá a leveshez a mézet és a kókuszreszeléket, majd botmixerrel pépesítsük. Végül öntsük hozzá a tejszínt, majd állandó keverés mellett melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd tegyük vissza az előzőleg kivett sütőtököt, és óvatosan keverjük össze.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.