Írd be, mit keresel:

Fura, de finom: tojásos zabkása

Ha zabról van szó, mindenkinek egyből egy nagy tál gyümölcsös, fahéjas, de mindenképpen édes reggeli jut eszébe. Na de ki mondta, hogy nem lehet sósan is enni? Mi kipróbáltuk!

Cookta - 2016.09.30.
Fura, de finom: tojásos zabkása

Első hallásra nekünk is furcsának tűnt tojással, spenóttal, sőt hagymával (!) kombinálni a zabkását, de aztán belegondoltunk: miért is ne? Hiszen a zabnak eléggé semleges az íze, csak valamiért mégis mindig édes feltétekkel kerül az asztalra. Úgyhogy itt az idő szakítani a megszokással, belevetni magunkat az ismeretlenbe, és kipróbálni valami merőben újat!

Ráadásul igazán egészséges, kiegyensúlyozott reggeliről van szó, tökéletes fehérje-szénhidrát-zöldség aránnyal. Garantált löketet ad egész délelőttre, de akár edzések előtt vagy után is szuper választás lehet pont emiatt. Na de ne szaporítsuk tovább a szót, lássuk ezt a bajnok reggelit! Sőt, akár vacsorára is ideális!

Tojásos zabkása

Forrás:
iStock

Hozzávalók:

  • fél bögre zabpehely
  • 1 bögre víz
  • negyed bögrényi tej
  • 2 db zöldhagyma, szeletelve
  • 5 dkg bébispenót
  • só, bors
  • sajt ízlés szerint
  • 1 db tojás

Elkészítés:

Egy kisebb serpenyőben közepes lángon olajat hevítünk, és rádobjuk a szeletelt hagymákat. Enyhén sózzuk-borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a hagymák jól meg nem puhulnak. Hozzáadjuk a bébispenótot.

Ráöntjük a vizet és a zabot, kicsit feljebb vesszük a hőfokot, amíg forrni nem kezd a víz. Kb. 1 percig főzzük, majd lejjebb vesszük a lángot, hozzáöntjük a tejet, és ismét megfűszerezzük. Ha már jó krémes az állaga, levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a reszelt sajtot.

Tükörtojást készítünk, amit rádobunk a kész zabkása tetejére, valamint tálalás előtt még alaposan megszórjuk friss spenóttal. Azonnal fogyasztjuk.

Gombával is kitűnő választás!

Gombával is kitűnő választás!
Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.