Írd be, mit keresel:

Mutatós kedvenc: nutellás csavart csiga

A nutella és a kelt tészta külön-külön is népszerű nálunk, de együtt különösen. Ez a süti ráadásul nagyon mutatós is: nem egyszerű csiga, hanem csavart csiga, amit meglepő módon egyáltalán nem is nehéz elkészíteni. Csak egy kis csavar van benne... ;)

Cookta - 2016.10.09.
Mutatós kedvenc: nutellás csavart csiga

Uzsonnára ennél finomabb sütemény nem létezik, egy pohár tejjel mennyei manna, de akár lehet hétvégi reggeli is. Bár időben fel kell kelni hozzá, mert a kelt tésztának idő kell, de megéri. A kelesztési idővel nem érdemes spórolni, mert ettől lesz igazán könnyű a tészta.

Nálunk nagy sikere volt, nyugodtan mondhatom: garantáltan ízleni fog az egész családnak!

Forrás:
Mya Schmidt

Mogyorókrémes csavart csiga

Forrás:
Mya Schmidt

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • 3 csapott evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál étolaj

A töltelékhez:

  • 20 dkg mogyorókrém (Nutella)

A kenéshez:

  • 1 db tojássárgája

Elkészítés: Felfuttatjuk az élesztőt a meglangyosított tej felében. Egy tálba beletesszük a lisztet, aztán a felfuttatott élesztőt, majd a többi hozzávalót, és tésztát dagasztunk. Egy órán át kelesztjük. 

Kelesztés után jól átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán jó nagyra nyújtjuk. A felét megkenjük nutellával, a másik felét ráhajtjuk a nutellás részre, és 2 centis csíkokat vágunk. A csíkokat megcsavarjuk, és csigaformába igazítva sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

Forrás:
Mya Schmidt

Forrás:
Mya Schmidt

Fél órát újra kelesztjük, ezalatt a sütőt 180 fokra előmelegítjük. 

Kelesztés után a csigákat megkenjük tojássárgával, és 15 perc alatt szép pirosra sütjük. 

Forrás:
Mya Schmidt

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.