Írd be, mit keresel:

Sütőtökös pite – mentesen, egészségesen

Igazi őszi-téli klasszikus a sütőtökös pite, amit halloween táján előszeretettel készítenek – most már nem csak – Amerikában. Azért, hogy az egészségtudatos vagy épp táplálékérzékeny társainknak se kelljen lemondaniuk erről a mennyei fűszeres desszertről, készítettünk egy mentes, egészséges változatot.

Cookta - 2016.10.14.
Sütőtökös pite – mentesen, egészségesen

Gluténmentes, laktózmentes recept következik, ami nagyon egyszerűen összeállítható, igaz, kétszer kell sütni, először a sütötököt, utána magát a pitét. De megéri, mert mennyei! De tanácsos inkább nagyobb mennyiségű sütötököt sütni, mert annyi módon használhatjuk! Sütőtökös leves, lasagne, muffin, zabkása, püré és gnocchi receptjeinket a linkre kattintva találjátok!

Objektum doboz

Pumpkin pie, vagyis sütőtökös pite mentesen

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 42,5 dkg liszt (mandulaliszt, kókuszliszt, rizsliszt vegyesen)
  • 6 evőkanál kókuszzsír
  • 5 evőkanál víz

A töltelékhez:

  • 1 kg sült sütőtök
  • 6 cl juharszirup
  • 9 dkg kókuszcukor és barna cukor (vagy más édesítő)
  • 8 cl rizstej (vagy más gabonatej)
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 tojás
  • 2,5 evőkanál liszt (mandulaliszt, kókuszliszt, rizsliszt valamelyike)
  • fahéj
  • szerecsendió

Elkészítés: A tészta alapanyagait tálba tesszük, összedolgozzuk, majd egy piteformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme legyen. Hűtőbe tesszük pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket.

A sütőtököt a töltelék többi alapanyagával turmixgépbe kimérjük, krémesítjük. A tésztát a hűtőből kivesszük, rásimítjuk a fűszeres, illatos tölteléket.

180 fokos sütőbe toljuk, és 45-50 perc alatt megsütjük.

Az egészségesebb, tudatosabb életmódhoz kisebb lépésekkel is közelíthetünk, az a lényeg, hogy még ma, MÉG IDÉN elkezdjük >>

Takács Nóra Norie rovata videókkal, szépségápolással itt található >>

Megrendelem!

Megrendelem!
Forrás:
Alexandra.hu

Mindenmentes receptek még, még!

Napjainkban egyre több információ áll rendelkezésünkre arról, hogy a mindennapi étkezésünk és életmódunk mekkora hatással van az egészségünkre, ráadásul egyre többeket érint a különböző alapanyagoktól, élelmiszer-összetevőktől mentes étrend. A teljes értékű táplálkozás érdekében azonban nem mindegy, hogy az ételek egyes összetevőit hogyan, mivel helyettesítjük. Ez a különleges gyűjtemény 70 olyan receptet ismertet meg az olvasóval, amely valamennyi étel esetében cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentes, a 160 gramm szénhidrátos diétába illeszthető, és vegán is egyben.

Szerzője, dr. Andrási Nóra – eredetileg gyógyszerész, kutató – a korábbi egészségtelen életmódot felszámolva, maga is végigment ezen az úton, és ma már egy sokkal teljesebb, minőségibb életet él. A személyes példán alapuló könyve mindazoknak szól, akik végre örömmel, kockázatok nélkül szeretnének alkotni a konyhában, és akik szeretnének egészségesen, táplálékérzékenység okozta problémák nélkül, aktív életet élni.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.