Írd be, mit keresel:

Borozzi, az olasz csokitorta és egy cuki film

Gasztrofilmet hoztunk, és a benne szereplő emblematikus olasz csokitorta receptjét, ami liszt nélkül készül és elképesztően finom.

Cookta - 2016.10.16.
Borozzi, az olasz csokitorta és egy cuki film

Egy Amerikában élő olasz pékdinasztiát a csőd veszélyezteti, no nem azért, mert rosszak, sokkal inkább nagylelkűségük és barátságosságuk miatt. Egy amerikai fánkfaloda tulajdonosa akarja felvásárolni őket, de ebbe nem egyezik bele a potenciális örökös, a vagány, jóképű és tehetséges péklegény.

Egy 50 éves olasz pékséget akarnak beszippantani franchise-hálózatba, de Marco gagyinak és semmilyennek találja, ezért más megoldást keres. Mivel előző este egy étteremben elég finom, de mégsem tökéletes sütit evett, amit ráadásul a sajátjának – de legakábbis nagyon olasznak tekint –, így besétál az étterem konyhájára egy kis jó tanáccsal, ahol kisegítőnek nézik. Jól szerepel – és tippet is ad a cukrásznak, hogyan tökéletesítse a barozzi süti receptjét… és innen indul a kalamajka…

Hamarosan már együtt neveznek be az Aranyhabverő-díjra, ami a szépséges szőke cukrászlánynak dicsőség, a hozzá járó pénz pedig a mi olasz pékünknek megfelelő tőke lenne a pékség megmentésére… Cuki film, amit mindenkinek érdemes megnéznie!

Objektum doboz

Barozzi, az olasz csokitorta

Hozzávalók:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 evőkanál rum

Elkészítés: A csokoládét kockákra tördeljük, tálba tesszük, gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, és kevergetve egynemű masszává olvasztjuk, levesszük a tűzről.

Négy tojást kettéválasztunk, a négy tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A négy tojássárgáját és a maradék két egész tojást az olvasztott csokihoz adjuk, elkeverjük, hozzáadjuk a maradék 5 dkg cukrot, a rumot és a narancs reszelt héját. Egy-két kanál tojáshabbal fellazítjuk, majd a többi habot is beleforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, és 180 fokra melegített sütőbe toljuk, 35-40 perc alatt megsütjük. 

Porcukorral meghintve, esetleg olvasztott csokoládéval meglocsolva, akár egy gombóc fagyi vagy egy kis pikáns gyümölcsragu kíséretében tálaljuk. 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.