A mákos laska vagy mákos tészta akkor a legfinomabb, ha házi tésztával készül, de nincs mindig kedvünk tésztát gyúrni és nyújtani. Na ilyenkor jön a palacsinta, amit csak keverünk és sütünk, majd laskára vágunk.

Aki nem szeret tésztát gyúrni, de jóban van a palacsintával, annak jöhet jól ez a recept. :) Szerintünk finomabb, mint a mákos tészta, pedig majdnem olyan, de mégsem. A palacsinta ízesebb, pedig alapanyagaiban nincs különbség, de nem gyúrt, nyújtott és főzött, hanem kikevert, sütött és metélt.

A mákkal töltött palacsinta is nagy kedvencünk, de így tölteni sem kell. Egy kiadós és tartalmas bableves vagy gulyás után a legjobb második...!

Mákos palacsintametélt

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál cukor
  • csipet só
  • 4 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja

Elkészítése: A tojásokat keverőtálba felütjük, habverővel felverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és felváltva adagoljuk hozzá a lisztet, a tejet, hozzáadjuk a teáskanál cukrot, végezetül a szódával jól kikeverjük. Pihentetjük a tésztát, majd palacsintasütőben merőkanálnyi adagonként kisütjük.

Metéltre vágjuk a palacsintákat, és megszórjuk cukorral és reszelt citromhéjjal elkevert mákkal.

Forrás:
Szekeres Lajosné Klári

A receptet és a fotót Szekeres Lajosné Klári küldte. Köszönjük!