Írd be, mit keresel:

A muffinsütés alapszabályai

Ó, muffint sütni még a hülye is tud – gondolnánk sokan, pedig annak ellenére, hogy milyen könnyű kis desszertről van szó (már ami az elkészítését illeti), ezer helyen lehet benne hibázni. Nem baj, segítünk!

Cookta - 2016.10.21.
A muffinsütés alapszabályai

Az édességet mindenki szereti, a hosszú és macerás sütést azonban már jóval kevesebben – mi más is lehetne hát az arany középút, mint egy nagy adag muffin? A legtöbb recept meglepően rövid idő alatt kész, szinte alig kell hozzá alapanyag, ráadásul szeletelni sem kell, mivel előre ki vannak porciózva; egyszóval mi imádjuk. Néhány apróságra azonban mindenképp érdemes odafigyelni, ha nemcsak gyorsat, de mennyeit is alkotnánk!

Forrás:
iStock
  • A muffinokat mindig az előmelegített sütő közepére toljuk be, majd félidőben fordítsuk meg a sütőformát, így az összes süti egyenletesen fog átsülni. Arra viszont mindig figyeljünk, hogy sose süssük az előírtnál tovább a tésztát, mert száraz, fojtós sütemény lesz a vége.
  • Használjunk fagyiadagolót a kosárkák megtöltéséhez! Ezáltal egyenlő nagyságú muffinokat kapunk majd. A muffinkosarakat mindig csak félig töltsük meg: a sütőportól úgyis feljönnek majd, viszont ha túltöltjük, kifolyhat az egész, a tetejük pedig behorpad.
  • A muffinreceptek tipikusan azok a receptek, amelyeket nyugodtan megduplázhatunk, sőt, akár megtriplázhatunk is a hozzávalók tekintetében: a végeredmény ugyanolyan lesz!
  • Ne keverjük össze túlzottan a tésztát! Éppen csak annyira, hogy minden kissé összeérjen – a túlzott keverés hatására ugyanis a sütőpor veszít a hatékonyságából, emiatt nehezebben fog feljönni a tészta.
  • És végül a kedvencünk: a megsütött muffinokat mindig aznap fogyasszuk el, mivel „másnaposan” már veszítenek frissességükből, kiszáradhatnak.

Ha kedvet kaptál egy isteni muffinhoz, akkor a legjobb receptjeinket ITT találod!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.