Imádom az olasz konyhát, minden ízét és illatát, és az is jó benne, hogy lehet ráérősebben és villámgyorsan elkészíteni a különféle mediterrán fogásokat. Ez a spenótos gnocchi is kedvenc, ráadásul tényleg 15 perc alatt elkészül!

Bevallom, bár szeretnék, sokszor esélyem sincs házi gnocchit készíteni az időhiány miatt. Ilyenkor két választásom van. Vagy benyúlok a fagyasztószekrénybe, és előveszem a saját házi gnocchimat, vagy a manapság szinte minden jobb boltban kapható friss, nem fagyasztott, előre elkészített változatot veszem, melyből a szó szoros értelmében villámgyors vacsora dobható össze.

Nagy kedvencem gyerekkorom óta a spenót. Imádom az ízét, nem mellékesen csodás színe van, mely a természet tisztaságát és az egészséget tükrözi nekem. A boltokban vásárolható spenótpüré tökéletes alapanyag mindenféle tésztaételhez. Sűríteni nem szoktam, általában erre a célra egy mozzarella sajtot turmixolok bele. Természetesen nem maradhat ki belőle egy kis fokhagyma sem – így lesz tökéletes az összhatás. 

Forrás:
Mikes Márk

Spenótos gnocchi

Hozzávalók:

  • 50 dkg gnocchi
  • 1 csomag (450 g) spenótpüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag (125 g) mozzarella
  • só, bors
  • 20 dkg tejszín
  • 1 nagy marék friss bébispenót (elhagyható)

Elkészítése 15 perces verzióban: Óvatosan vajat hevítünk egy vastag falú fazékban úgy, hogy enyhén karamellizálódjon, de semmiképp ne égjen meg.

Forrás:
Mikes Márk

Ezután hozzáöntjük a tejszínt, majd a fagyasztott spenótpürét, és óvatosan felolvasztjuk a meleg tejszínben.

Forrás:
Mikes Márk

Sózzuk, borsozzuk, és belereszeljük a fokhagymákat.

Forrás:
Mikes Márk

Forrás:
Mikes Márk

Forrás:
Mikes Márk

Főzzük pár percig, majd mozzarella sajtot szaggatunk bele, melyet botmixerrel eldolgozunk. 

Forrás:
Mikes Márk

Forrás:
Mikes Márk

Forrás:
Mikes Márk


A gnocchit nem főzzük külön, hanem a szószba öntve óvatosan pár perc alatt hőkezeljük. 

Forrás:
Mikes Márk

Forrás:
Mikes Márk


Egy nagy marék bébispenótot dobunk bele, és azonnal tálalhatjuk.

Forrás:
Mikes Márk

Mozzarella sajtot grillezhetünk rá, ha olyan kedvünk van.  

Forrás:
Mikes Márk

Forrás:
Mikes Márk