Írd be, mit keresel:

Tuti túrógombóc – fitt változatban

Amikor túrós édességre gondolunk, egyből a Túró Rudi vagy a túrós rétes jut a legtöbb embernek az eszébe, de van ennél sokkal egészségesebb és könnyen elkészíthető nasi is, amit te is el tudsz gyorsan készíteni otthon. Tuti a siker, hiszen ki ne szeretné a túrógombócot?!

Cookta - 2016.10.22.
Tuti túrógombóc – fitt változatban

A túrónak alacsony a szénhidrát- és zsírtartalma, viszont magas a fehérjetartalma. 100 gramm túró mindössze 98 kalória, így a diétába is beilleszthető. Három különböző rétegben is megforgathatod ezt az alakbarát verziót. 

Forrás:
Domokos Enikő

Túrógombóc

Hozzávalók:
A gombócokhoz:

  • 50 dkg zsírszegény túró
  • 2 db tojás
  • 3 nagy evőkanál kókuszliszt
  • 2 evőkanál zabpehely (elhagyható)
  • csipet só
  • folyékony édesítőszer

A külső rétegekhez:

  • kókuszreszelék, zabpehely, darált dió

Elkészítése: A zsírszegény túrót törd össze villával, keverd bele a hozzávalókat, majd vizes kézzel (úgy kevésbé tapad) formálj belőle gombócokat.

Lobogó, forró vízbe tedd bele a gombócokat, ha feljön a víz színére, akkor kész is.

Szűrd le hideg vízzel, forró teflonban megpirított kókuszreszelékben vagy zabpehelyben, de akár darált dióban is megforgathatod. 

Én kevés vaníliapudinggal és gyümölccsel tálaltam és fogyasztottam el. 

Forrás:
Domokos Enikő

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.