Írd be, mit keresel:

Házi mandulavaj – jobb, mint a Nutella!

Vegán, egészséges, ráadásul nagyon finom a mandulavaj. Készen is kapható, de mi magunk szoktuk csinálni, hiszen gyerekjáték – ahogy majd a videóban is láthatjátok.

Cookta - 2016.10.23.
Házi mandulavaj – jobb, mint a Nutella!

A diófélékből készült vajak közül a mandulavaj az egyik legtáplálóbb. Az ízfokozás érdekében azonban a gyártók hidrogénezett olajokat vagy cukrot adhatnak a vajhoz. Ha házilag készítjük el, biztosak lehetünk benne, hogy a krém nem tartalmaz hozzáadott anyagokat és tartósítószereket. Egy evőkanál mandulavaj 4 gramm szénhidrátot, 2 gramm proteint és 1 gramm zsírt tartalmaz. 

A szakértők szerint a mandulavaj napi rendszeres fogyasztása serkenti a szervezetben zajló folyamatok működését. A kalóriával telített mandulavaj nem hizlal, sőt, segíti a fogyást, mivel az egészséges rost- és magas proteintartalma teltségérzetet kelt a gyomorban.

Objektum doboz

Házi mandulavaj

Hozzávalók:

  • 20 dkg enyhén pirított mandula a barna héjával együtt
  • pici só

Elkészítés: Az aprítógépbe tegyük bele a pirított mandulát és a sót, majd kb. 10-12 percig aprítsuk. Néha álljunk meg, és az aprító faláról vegyük le a feltapadt manduladarabokat, közben a gép is pihen. Majd folytassuk az aprítást, egészen addig, amíg krémes állagú vajat nem kapunk.

Forrás:
Színek és virágok blog

Mi így magában is szeretjük, a mandula alapvetően elég édes, de ízesíthető egy kevés természetes édesítővel, akinek úgy jobban esik. Használhatjuk kenceként, de tehetjük palacsintába, desszertbe is, mint például ebbe a csokis-narancsos energiagolyóba.

Forrás:
Színek és virágok blog

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.