Írd be, mit keresel:

Csirkés-rizses egytálétel – egészségesen és izgalmasan

Rizses húsnak is nevezhetnénk, de a hagymonyos változathoz képest sokkal könnyebb, gyorsabb, fűszeresebb és zöldségesebb. Diétázók is bátran fogyaszthatják, de edzés után is ideális.

Cookta - 2016.10.24.
Csirkés-rizses egytálétel – egészségesen és izgalmasan

Nem is igaz, hogy a csirke-rizs kombó unalmas, főleg, ha mindig feldobjuk valami plusz hozzávalóval. Én a napokban készítettem el ezeket a currys csirkefalatokat rizzsel, borsóval és gombával párosítva. Köztudott, hogy a csirkemell az egyik legkedvezőbb összetételű fehérjeforrásunk, sovány húsa zsírt alig tartalmaz, a rizs pedig szuper szénhidrátforrásunk, lassan szívódik fel és nagyon sok jótékony hatása van.

A gomba alig tartalmaz kalóriát, rostokban és fehérjében gazdag, a curry pedig nemcsak finom, hanem kimondottan átmelegít a hűvösebb időben, még ha a szelídebbet is választjuk… A csípőstől pedig igazán kimelegedhetünk!

Forrás:
Domokos Enikő

Currys csirkefalatok rizzsel, borsóval és gombával

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 1 tasak rizs 
  • kb. 15 kisebb gomba 
  • 15 dkg fagyasztott borsó 
  • só, bors
  • curry fűszerkeverék
  • kevés kókuszzsír

Elkészítése: A csirkemellet felkockázzuk és befűszerezzük a curryvel, sóval, borssal, majd állni hagyjuk pár percig. 

Közben elkészítjük a rizst, és felszeleteljük a gombákat. 

Kicsit megpirítjuk a borsót és a gombát kevés kókuszolajon. Külön serpenyőben megsütjük a csirkemellfalatokat is. Innen már egyszerű a történet, mivel a hozzávalókat csak összekeverjük, a rizst is belekeverjük, és kész is a csirkés egytálétel, amit fogyaszthatunk ebédre, uzsonnára vagy akár vacsorára is.  

Forrás:
Domokos Enikő

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.