Írd be, mit keresel:

Proteines palacsinta – nem csak sportoláshoz

Edzőként tudom, hogy a fehérje fontos szerepet játszik az izmok épülésében és regenerálásában, ha pedig a hatásfokát nézzük, akkor a legjobb, ha edzés után kerülnek a szervezetünkbe. Kiváló fehérjeforrásként mutatom meg nektek ezt a nagyon egyszerűen elkészíthető, viszont elképesztően finom palacsintareceptet.

Cookta - 2016.10.28.
Proteines palacsinta – nem csak sportoláshoz

Proteinpor készen kapható, többféle ízesítésből választhat az, aki edzés, futás, sportolás mellett fogyasztaná. Általában ital készül belőle, de most valami másra vágytam: palacsintát sütöttem belőle!

Forrás:
Domokos Enikő

Proteines palacsinta

Hozzávalók:

  • 5 dkg csokis proteinpor
  • 2-3 tojásfehérje
  • 1-2 evőkanál zabpehely
  • 1/2 banán
  • kevés kókuszolaj, kókuszzsír

Elkészítés: Kb. 5 dkg proteinport (én csokisat használtam) és 2-3 darab tojásfehérjét kevés vízzel elkevertem. Ez már így is megállja a helyét és igazi fehérjebomba, de én tettem még hozzá egy kis zabpelyhet és villával összetört fél banánt is. Végül kókuszolajon kisütöttem őket. 

Töltelékként összekevertem zsírszegény túrót, natúr joghurtot és reszelt citromhéjat. Mandarinnal bolondítottam az egészet, és isteni lett. 
 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.