Írd be, mit keresel:

Francia hagymaleves izgalmasan – barna sörrel

Végleg beköszöntött az ősz, és hideg, nyirkos reggelekre ébredünk, sőt van, hogy még a nap sem bújik elő. Ilyenkor igazán jól jön egy tányér finom, melengető hagymaleves.

Cookta - 2016.10.29.
Francia hagymaleves izgalmasan – barna sörrel

Igazából nagyon egyszerű a franciák hagymalevese, ami valójában egyáltalán nem tejszínes, mint ahogy nálunk leggyakrabban találkozhatunk vele receptekben vagy éttermekben. Kimondottan pénztárcabarát, kiadós és finom leves, melyet kb. fél óra alatt elkészíthetünk. 

Forrás:
Kard Éva

Eddigi csak nagyon ritkán készültek nálam sörrel az ételek, mert valahogy mindig úgy gondoltam, hogy majd kiérződik a sör kesernyés íze. Most ezt az aggályomat félretéve készült ez a hagymaleves barna sörrel. Kíváncsian vártam, hogy végre megkóstolhassam. Mondhatom, hogy a sör kesernyés ízének nyoma sincs ebben a finom levesben. Így elégedetten kanalazgattam el a meleg levest, melyet sajtos pirított kiflikarikákkal tálaltam.

Forrás:
Kard Éva

Francia barna sörös hagymaleves

Hozzávalók 2 személyre:

  • 3-4 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl barna sör
  • 5 dl víz
  • 2 db szárnyas-leveskocka
  • őrölt bors
  • 1 teáskanál friss kakukkfű
  • 10 dkg emmentáli sajt
  • 2 db kifli

Elkészítés: A hagymát pucoljuk meg, majd félbevágva vékonyan szeleteljük fel.

Egy edényben hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, és néha megkeverve pirítsuk aranybarnára. Adjuk hozzá a friss, száráról lecsipkedett kakukkfüvet, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a barna sörrel. Lassú tűzön addig forraljuk, hogy sűrű, szaftos legyen.

Ezután öntsük fel a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a leveskockát. Forraljuk fel, majd kisebb lángon főzzük 10–15 percig.

A kiflit karikázzuk fel, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Szórjuk meg reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben pár perc alatt süssük szép világos színűre.

Tálaláskor szedjük a levest tálkákba, majd helyezzünk rá pár darab sajtos kiflikarikát, és úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.