Írd be, mit keresel:

Egy olasz nagymama konyhatitkai

Sok olasz séf és szakács már kiskorában a magáévá tett fontos konyhatrükköket. Hála a nagymamáiknak vagy édesanyáiknak.

Cookta - 2016.11.01.
Egy olasz nagymama konyhatitkai

Laura Vitaleaz az egyik leghíresebb olasz gasztro-vlogger, akinek ezrek követik a sikeres YouTube-csatornáját, a Laura in the kitchentt. Laura a PopSugar oldalán három olyan jó tanácsot osztott meg, amiket még ő is a nagymamájától tanult, amikor gyerekként mellette kíváncsiskodott a konyhában.
 

Objektum doboz

Nézzük, miket tanácsol Laura:

1. Legyen otthon mindig egy üveg olcsóbb és egy üveg jobb minőségű olívaolajad

Laura azt mesélte a PopSugarnak, hogy a drágább olajat kizárólag olyan speciális szószok készítéséhez használták már a szülei és a nagyszülei is, amelyeket nem kellett főzni (pl. a bazsalikomos pesto és bruschetta), vagyis ahol fontos, volt, hogy domináljanak és frissek maradjanak az ízek, míg az olcsóbb olajat főleg főzéshez használták, pl. olyan zöldségek párolásához, mint mondjuk a kelkáposzta.
 

2. Ne dobd ki a parmezán külső kérgét

Hanem rakd a fagyasztóba, és egy kisebb darabot tegyél bele a a levesbe, amikor azt elkezded főzni. Állítólag felszabadítja az ízeket, Laura saját bevallása szerint sosem hagyná ki ezt a lépést, amikor levest főz. Úgy véli, nélküle nem lesz olyan ízletes egyik levese sem.

3. Az idő legalább annyira fontos része a főzésnek, mint az étel bármilyen más összetevője

Laura nagymamája szerint nagyon fontos, hogy az idő, amit rászánunk a főzésre, az tényleg arról szóljon, vagyis ne rohanjunk át bizonyos lépéseken, élvezzük annak minden pillanatát. Persze nehéz ezt mindig kivitelezni, de közben tényleg nagyon fontos, hogy ha főzésre adjuk a fejünket, akkor azt próbáljuk meg élvezetből tenni, és inkább válasszunk olyan ételt, amelynek elkészítése kevesebb időt igényel, mint hogy összecsapjuk bizonyos részeit.
 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.