Írd be, mit keresel:

Boldogsághozó banánpalacsinta

Az ételek nemcsak testünkre hatnak közvetlenül, de sok közülük lelkünkre vagy hangulatunkra is, mégpedig a bennük lévő hangulatjavító anyagoknak köszönhetően. A csokoládé talán a legismertebb, de a banán is ilyen!

Cookta - 2016.11.06.
Boldogsághozó banánpalacsinta

Jó, nem azt mondjuk, hogy minden gondunkat, fájdalmunkat megoldja egy banánturmix, de az bizonyított, hogy rengeteg jó tulajdonsága, értékes tápanyagai és vitamintartalma mellett a boldogsághormonként is ismert szerotonin szintjét emeli a szervezetben, valamint a benne lévő triptofán segít a levertség, depresszió és szorongás leküzdésében a dopaminszint megnövelésével. A banán emellett könnyen emészthető és tápláló, gazdag B6-vitaminban, magnéziumban és káliumban, és alig tartalmaz több kalóriát, mint az alma (135/100).

Ezek után beláthatjuk, hogy az egyik legjobb reggeli barátunk lehet a banán: napindítónak is tökéletes, éhgyomorra sem bántja a gyomrunkat, és ha csak menet közben fogyasztunk el egy banánt, akkor is megadtuk a szervezetünknek az alaplendületet – és egy adag boldogsághormont is. Ennél persze jobb, ha egy finom banánturmixot készítünk belőle, ez sem több pár percnél, viszont itt már az ízlelőbimbóinknak is boldogságot okozunk…

Ráérősebb reggeleken pedig készíthetünk banánnal palacsintát – nem az elkészítéséhez szükséges sok idő, mert gyorsan megvan, de jó megadni a módját egy ilyen egészséges és finom, illatos reggelinek. A tésztát pépesített banán, finomra őrölt zabpehely és tojás keveréke adja, könnyebbé, pufibbá egy kevés szódabikarbóna teszi. A banán édessége miatt cukorra sincs szükség hozzá!

Banánpalacsinta

Hozzávalók:

  • 1 banán
  • 1 dl zabpehelyliszt
  • 1,5 dl víz
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés: A banánt összeturmixoljuk, hozzáadjuk a zabpehelylisztet, a vizet, a tojást és a vaníliakivonatot, alaposan elkeverjük. Egy teflonserpenyőt zsiradék nélkül felforrósítunk, kanállal kis kupacokat teszünk a masszából a serpenyőbe, és oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük. Tányérra szedjük, mézzel meglocsolva tálaljuk – de akár lekvárral is fogyaszthatjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.