Írd be, mit keresel:

Házi granola, a legjobb egészséges reggeli

Annyiféle müzlit és magvas keveréket lehet kapni, hogy tulajdonképpen nehéz lenne a választás – ha nem olvasná el az ember az összetevők listáját... És akkor rádöbben, hogy nem is olyan egészséges, tele van felesleges cukorral és adalékokkal. Jobb, ha magunk készítjük!

Cookta - 2016.11.11.
Házi granola, a legjobb egészséges reggeli

A granola az egyik kedvenc reggelink, tulajdonképpen egy pirított müzli – zabpehely és mindenféle magvak keveréke –, amit tejtermékkel vagy gabonatejjel, joghurttal fogyaszthatunk. Gyors és annyira finom, hogy szerintem nemcsak napindítónak, de akár desszertnek is megállja a helyét egy krémes joghurttal és friss gyümölccsel. 

Forrás:
Színek és virágok blog

Nagyon jól variálható, fűszerezhető, gazdagítható aszalványokkal, különféle csonthéjasokkal, fűszerezhetjük fahéjjal, mézeskalács-fűszerkeverékkel, vaníliával, de akár kakaóporral is.

Amióta először elkészítettem, azóta csak magam csinálom. Körülbelül 5 perc az összeállítása, pontosan tudom, hogy mi van benne, bátran lehet variálni, és nyugodtan elhagyható belőle akár a cukor, akár a méz, ha valaki cukormentes vagy vegán változatban szeretné fogyasztani.

Forrás:
Színek és virágok blog

Magvas granola házilag

Hozzávalók:

  • 30 dkg zabpehely
  • 10 dkg mogyoró
  • 10 dkg mandula
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg napraforgómag
  • 5 dkg tökmag
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 dl almalé
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kukoricaolaj

Elkészítés: Az összes száraz alapanyagot összekeverjük egy nagy tálban. 

Egy kis lábosban összemelegítjük az almalevet, a mézet és az olajat, éppen csak addig, amíg a méz teljesen felolvad. A száraz anyagokhoz adjuk a mézes keveréket, és jó alaposan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, és 160 fokra előmelegített sütőben 35–40 percig sütjük úgy, hogy 10 percenként alaposan átkeverjük. 

A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. Jól zárható üvegben hetekig is kibírná, ha nem fogyna el pár nap alatt. 🙂

Forrás:
Színek és virágok blog

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.