Írd be, mit keresel:

Illatos és isteni tea: zsírégető és csupa vitamin

Imádok teázni, általában fekete és gyümölcstea keverékét készítem, a cukrot sajnos nem tudtam eddig elhagyni belőle. De nemrég egy véletlennek köszönhetően felfedeztem a tökéletes teát – cukormentesen!

Cookta - 2016.11.13.
Illatos és isteni tea: zsírégető és csupa vitamin

Nem volt otthon ugyanis citrom a tea ízesítésére, így narancsot használtam helyette… Illatos és édes is lett, ráadásul a fekete tea helyett is egy új teafajtát próbáltam ki, ami amellett, hogy isteni finom, még szuperegészséges is!

Objektum doboz

A narancs téli egészségőrünk, és nem csak a benne lévő C-vitamin miatt, érdemes nemcsak teában, hanem minden módon fogyasztani, erről itt olvashattok >> 

És még néhány szó a rooibosról, mert elképesztően egészséges. Tulajdonképpen nem tea, hanem egy dél-afrikai cserje zsenge hajtása megszárítva. Nagyon alacsony a csersavtartalma, így semmilyen módon nem bántja a gyomrot, koffeinmentes, mégis élénkít, rengeteg antioxidáns van benne, ami az öregedés elleni legfontosabb hatóanyag, zsírégető hatása is bizonyított, mind a testzsír, mind a vérzsír esetén, így fogyáshoz és a szív- és érrendszeri betegség ellen is tökéletes, ha rendszeresen rooibos teát kortyolgatunk!

Forrás:
iStock

Az egészségesebb, tudatosabb életmódhoz kisebb lépésekkel is közelíthetünk, az a lényeg, hogy még ma, MÉG IDÉN elkezdjük >>

Takács Nóra Norie rovata videókkal, szépségápolással itt található >>

Megnézem >>

Megnézem >>
Forrás:
Alexandra.hu

Ez is fontos lehet: Teák gyógynövényekből és gyümölcsökből

Szeretitek a teát? Akkor ez a könyv nagyon jó kis útmutató lehet a saját keverékek összeállításához, de akár még a vadon szedhető gyógynövényekhez is. Rooibos nálunk nincs, de rengeteg más megtalálható kertben, mezőn, réten.

Miben segíthet ez a könyv?
– megtalálni és biztonságosan meghatározni a megfelelő növényeket 
– elsajátítani a gyógynövények gyűjtésének, szárításának és keverésének az alapjait 
– részletes tanácsokkal szolgál 68 gyógynövénytea elkészítéséhez, az ízekhez és hatásokhoz 
– gyakorlati tanácsokat, recepteket ad a gyógynövények konyhai felhasználásához

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.