Írd be, mit keresel:

Krémes rántott csirke – hogy mi?

Az úgy van nálunk, hogy legalább kéthetente rántott húst kell sütni. Nagyon ritkán készül disznóhúsból, mert annyira nem is szeretem, meg soha nem lesz igazán puha, szaftos, omlós.

Cookta - 2016.11.14.
Krémes rántott csirke – hogy mi?

Általában egész csirkecombot veszek, kifilézem (a csontokból leves lesz), és úgy rántom ki, de csirkemellből is készülhet, ebből is filézve, darabokra vágva. Ha már bundázzuk, legyen jó nagy a felület és sok a bunda. A klasszikus mindig bejön, jó ropogós, és sokféle módon variálható, de…

Forrás:
Hajós Ágnes

De lássuk be, néha kell egy kis változatosság, így nemrég kipróbáltam valami újat. Nagyon megtetszett ez a bunda, ami ugyan egyáltalán nem ropog, viszont a sajttól olyan lesz, mintha valami krémesen lágy réteg venné körül a húst. Sajnos (sajtos) abbahagyhatatlan… Veszedelmesen finom sajtos változat következik!

Sajtkrémes bundában sült csirkefalatkák

Hozzávalók:

  • 6 csirke felsőcombfilé (vagy 1 kg csirkemell) kisebb darabokra vágva

A bundához:

  • 1 tojás
  • 6 dkg tömlős sajt (folyósabb fajtát válasszunk)
  • 0,5 dl olaj
  • 1 nagy csipet só
  • 15 dkg liszt
  • 1,4 dl tej
  • bő olaj a sütéshez

 
Elkészítés:
A combokat lebőrözzük, kicsontozzuk, 3-4 darabba vágjuk, besózzuk.

A bundához a tojást és a sajtkrémet robotgéppel simára keverjük, belevegyítjük a többi hozzávalót is. Híg nokedlitészta-állagúnak kell lennie. Ha túl sűrű, kevés tejjel hígítsuk, ha túl híg, liszttel sűrítsük (a sóra figyeljünk!).

Bő olajat felforrósítunk, a csirkedarabokat megmártjuk a masszában, az olajba tesszük, és közepes lángon aranybarnára sütjük a falatkákat. Csipesszel vagy villával dolgozzunk, ha szép aranybarna, vegyük ki a húsfalatokat, mindig csepegtessük le a darabokat, akár konyhatörlőre is tehetjük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.

Ízlés szerinti körettel, de a legjobb, ha salátával tálaljuk.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.