Írd be, mit keresel:

Hummusz felturbózva, sütőtökös változatban

A hummusz egy csoda. Öt perc alatt összeállítható szendvicskrém, előétel vagy vacsora, mindenmentes krémes finomság, amit a szezon szerint gazdagíthatunk. Filléres, finom és egészséges, vegán – most épp a sütőtökös változat a nagy kedvencünk!

Cookta - 2016.11.15.
Hummusz felturbózva, sütőtökös változatban

Egy konzerv csicseriborsó mindig legyen otthon, ez alapszabály. Ha tartalmas és meleg levesre vágysz, annak is tökéletes, de egy vegán burgerhez is fontos alapanyag, ugyanakkor a jól variálható hummusz is elképzelhetetlen nélküle.

Az alaprecept is elképesztően finom és izgalmasan fűszerezhető, de gazdagítható céklával, gyönyörű pink csodává varázsolva az eredeti kencét, de sütőtökkel is tök jól működik: még krémesebb, színesebb, illatos, fűszeres, ráadásul egészséges, ha pedig a sült sütőtök mellé egy kis pirított tökmagot is teszünk, akkor textúrájában is nagyon izgalmas finomság.

Sütőtökös hummusz

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 30 dkg sült vagy főtt sütőtök
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál tahini (szezámmagkrém)
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • só, bors

A tálaláshoz:

  • petrezselyem, szezámmag, tökmag, őrölt csili ízlés szerint
  • pita vagy pirítós

Elkészítés: A csicseriborsót leszűrjük, turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a sült vagy főtt sütőtököt, hozzáreszeljük a fokhagymát, belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a tahinit és az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a római köménnyel, majd pépesre, krémesre mixeljük. Megkóstoljuk, és még ízlés szerint adunk hozzá fűszert vagy olajat, citromlevet. 

Jót tesz neki, ha áll 1-2 órát, az ízek jobban összeérnek. Aprított petrezselyemmel, pirított tökmaggal és szezámmaggal meghintve tálaljuk. Aki szereti, egy kis csilivel is megszórhatja. Pirított pitával vagy pirítóssal tálaljuk.

Megnézem >>

Megnézem >>
Forrás:
Alexandra.hu

Ez is érdekelhet:

Nagy Zita: Vegán reggeli

Több mint 70 recept található ebben a remek könyvben, amely kizárólag természetes növényi alapanyagok (zöldségek, gyümölcsök, gabonák és magvak) felhasználásával készül – vagyis egyik sem tartalmaz semmilyen állati eredetű élelmiszert (tejterméket, tojást, mézet, halat és húst). Nemcsak vegetáriánusok, vegánok számára jelenthet egyedülálló változatosságot, hanem mindenkinek, akinek fontos, hogy mivel táplálja magát és családját, akinek nem mellékes, hogy mivel és hogyan indul a nap.

A villámgyors és ráérős reggeliket is tartalmazó receptkönyv a felhasznált alapanyagok szerint segít eligazodni az egészséges reggeli ételek és italok között, betűrend szerint bemutatva egy-egy fontos hozzávaló élettani hatását, felhasználási módjait, és a hozzá tartozó recepteket, melyek közül számos leírás hozzájárul a gluténmentes, illetve a cukormentes táplálkozáshoz is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.