Írd be, mit keresel:

Majdnem bolognai – sokkal egyszerűbben

A darált hús kiadós és praktikus alapanyag, sokféle módon felhasználhatjuk a fasírttól a rakottasokig, a töltött paprikától a hamburgerig, de ragunak, tésztaszósznak is remek.

Cookta - 2016.11.21.
Majdnem bolognai – sokkal egyszerűbben

Ha szeretjük a szárnyashúst, a darált pulyka igazán ideális, és könnyedén helyet kaphat egy bolognaihoz hasonló mediterrán raguban. A bolognai a legkedveltebb olaszos ragu, biztos sikere van gyerekek és felnőttek körében, sőt, a férfiemberek is lelkesednek érte. Az eredeti bolognainak hitelesített receptúrája van 1982 óta, mely szerint az „igazi” bolognai alapanyagai szigorúan marhahús, császárszalonna (illetve az olasz pancetta), sárgarépa, zeller, paradicsompüré, húslé, vörösbor és esetlegesen egy kis tej vagy tejszín a selymesítéshez.

Persze nyugodtan készíthetünk ehhez hasonló, akár jóval egyszerűbb tésztaszószt is dolgos munkanapokon, egész biztosan sikerre számíthat ez is, és megvagyunk vele fél óra alatt. Természetesen főzhetünk hozzá spagettit vagy pennét, tölthetjük lasagnelapok közé is, de nagyon mutatós csavart tésztával, amelynek nagy a felvevő felülete a csavarások miatt, így remekül megtapad rajta a finom szósz.

Forrás:
Axiskitchen.hu

Paradicsomos pulykaragu csavart tésztával

Hozzávalók:

  • 50 dkg csavart tészta
  • 50 dkg darált pulykahús
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 konzerv darabolt paradicsom
  • 3-4 babérlevél
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • só, bors
  • 8-10 szem koktélparadicsom
  • reszelt parmezán

Elkészítés: Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott lilahagymát, amikor már üveges, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, ezt is megpároljuk. Ráöntjük a darált húst, fehéredésig kevergetjük, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a bazsalikommal és az oregánóval, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet, alaposan átkeverjük, és fedő alatt puhára pároljuk a húst kb. 10 perc alatt. Ha kell, tovább fűszerezzük sóval, borssal vagy a zöldfűszerekkel.

Közben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, kevés főzővizet félreteszünk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Ha elkészült a mártás, belekeverjük a tésztát, ha túl száraz lenne, adunk hozzá kevés főzővizet, átöntjük egy tűzálló tálba, rászórjuk a félbevágott paradicsomokat, és 10–15 percre betoljuk a sütőbe, amíg a nyers paradicsomok kissé megpuhulnak.

Tálaláskor megszórjuk reszelt parmezánnal, esetleg kis tejfölt is kínálhatunk mellé.

Forrás:
Axiskitchen.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.