Írd be, mit keresel:

A tökéletes sajtos stangli

Nálunk a legnagyobb bók az, hogy „anya, ez olyan finom, mint a bolti”. Modern kori gyerekek.

Cookta - 2016.11.21.
A tökéletes sajtos stangli

Bár emlékszem, mikor a gimiből kiszabadulva Angliába költöztem egy időre, a fogadó családnál kétpofára nyomtam be a nálunk akkor még borsos áron kapható szeletelt toastkenyeret. Ők meg csak néztek, hogy pedig direkt miattam szereztek be kovászos fehér kenyeret, de hát nekem az volt a megszokott, az unalmas.

Így vannak a gyerekeim a bolti felfújt, adalékanyagokkal teletömött péksütikkel. Én meg akkor sem vagyok hajlandó (na jó, néha egyet-egyet) nagy mennyiségben ott vásárolni, inkább fordítok rá egy kis időt.

Forrás:
Hajós Ágnes

A mostani recept egy folyamat eredménye, próbálkoztam a t betűs multi sajtos stangliját utánozni, és ez lett a legjobb. Zolika szerint ha legközelebb nassolni akarnak vásárlás közben, ebből vigyünk magunkkal… Aha, érdekes lenne elmagyarázni a biztonsági őrnek… 🙂

Sajtos stangli

Hozzávalók 8 db-hoz:

  • 55 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 3,5 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj
  • 2 mokkáskanál só
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés: A meglangyosított tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.

A lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, a közepébe öntjük a felolvasztott, de nem forró vajat, majd az élesztős keveréket és még 1,5 dl vizet. Összedolgozzuk, kidagasztjuk. Nedves konyharuhával letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.

8 részre osztjuk (én le szoktam mérni), kis gombócokat formázunk belőle, pár percig hagyjuk pihenni. Oválisra nyújtjuk, kb. 20×15 cm-re, feltekerjük, egymástól nagyobb távolságra egy tepsire ültetjük. Ismét duplájára kelesztjük, a sütőt 200 fokra előmelegítjük. 

A sajtot a reszelő nagyobb lyukú felén lereszeljük, elosztjuk a kifliken, a tepsit betoljuk a sütőbe, és készre sütjük kb. 20–30 perc alatt.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.