Írd be, mit keresel:

Egy igazi csokoládés álom

Fantasztikus dolgok történnek a házunk táján! Volt egy álmunk: egy csokis könyv sok recepttel, hasznos tudnivalóval, amiben mindenki kedvét lelheti. És a jó hír, hogy ez valóra is válik: jön, jön, jön a Nagy Csokoládékönyv!

Cookta - 2016.11.22.
Egy igazi csokoládés álom

A csokoládé nemcsak a mi, de olvasóink kedvence is, kiderült ez az első Aranykanál-díj csokoládés receptversenyén. Ez adta az ötletet, hogy készítsünk egy olyan kiadványt, ami egyszerre szakácskönyv és praktikus útmutató, amiből megismerhető minden, amit a kakaóról, a csokoládéról és csokis desszertekről tudni érdemes. És ez még nem minden: fontos szempont volt az is, hogy mindenki találjon a könyvben ízlése, konyhai ismeretei és lehetőségei, esetleges táplálékézékenysége szerint is jól használható és izgalmas receptet. 

Forrás:
Hámori Zsófia

A kötet a csokoládé történetével indul, megismerhetjük a kakaóbab fajtáit és termőterületeit, feldolgozását és előkészítését, majd következik a csokoládé készítése és a csokoládéfajták, majd részletes és fázisfotókkal illusztrált praktikus oldalak következnek, amelyek segítségével bárki elsajátíthatja a csokoládés alapműveleteket.

A recepteket négy fejezetbe soroltuk: 

1. Csokoládés desszertek sütő és sütés nélkül: ha valakinek nincs sütője, mégis csokis desszertre vágyik, vagy túl nagy a meleg, esetleg fagylaltot készítene, akkor ez a receptcsokor lehet az ideális. Isteni Bounty, csokifagyi téli és nyári változatban, tiramisutorta, csokis madártej, házi mogyorókrém, csokoládémousse, panna cotta csokoládés változatban és hasonló finomságokból lehet válogatni.

Forrás:
Hámori Zsófia

2. Mentes csokis finomságok: nemcsak táplálékérzékenyeknek és egészségtudatosaknak ajánljuk ezeket a recepteket, hanem azoknak is, akik szeretnének néha büntetlenül nassolni. Az avokádópuding, a csokis zabkeksz, a kakaós-datolyás energiagolyó, a vegán matchateás sajttorta vagy a mentes csokitorta sós karamellel mindenkinek jó választás lehet.

3. Klasszikusok csokoládéval: mindent összecsokiztunk, szuflét, kuglófot, brownie-t, sajttortát, rétest, piskótatekercset, Ferdinánd-tekercset, habcsókot, de persze helyet kaptak az olyan csokis klasszikusok is, mint a Sacher vagy az isler, igaz, mindegyikbe került némi csavar.

Forrás:
Hámori Zsófia

4. Csokoládés csodadesszertek haladóknak: összetettebb, különlegesebb csokis desszertek zárják a könyvet, mint a trópusi csokis Pavlova torta, a világbajnok macaron, a különleges étcsokoládé-mousse torta szezámos csipkével, az éclair, de még esküvői emeletes torta is került ebbe a fejezetbe.

Megnézem, megrendelem >>

Megnézem, megrendelem >>
Forrás:
Alexandra.hu

A könyv különlegessége, hogy elkészítését három nagyszerű fiatal hölgynek köszönhetjük: a receptek megálmodásáért és a desszertek elkészítéséért Pinczel Orsolya cukrász felelt, a fantasztikus fotókat Hámori Zsófia készítette, a szövegek és a stylist munka pedig Filep Kata kiváló munkája.

A könyvben a Cookta.hu Aranykanál-receptverseny díjnyertes csokoládés receptje is szerepel.

A kötet már előrendelhető, hamarosan a boltokban! Karácsonyi ajándéknak is remek, igazán szép és tartalmas, praktikus, hiánypótló kiadvány!
 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.