Egy újabb megunhatatlan csirke–rizs receptet hoztam nektek. Kelkáposztával megbolondítva, mivel most van az idénye, és nemcsak kiadós és finom, de nagyon egészséges is.

A kelkáposzta remek csonterősítő, kalciumtartalmát a szervezet ideálisan fel tudja használni a magnéziummal és a káliummal együtt, emellett pedig nagy mennyiségű béta-karotint is tartalmaz. Vitamindús, segíti megerősíteni az immunrendszer működését, és 100 gramm energiaértéke csak 30 kcal, így ideális diétás vagy egészségtudatos étrendbe.

A rakott kel hagyományosan darált sertéshússal készül, amit én csirkemellre cseréltem, és nem darálva, hanem apróra vágva, lepirítva tettem bele az előfőzött rizzsel összekeverve. A tetejére mehet sovány tejföl vagy joghurt is, én most felvert tojásfehérjét tettem, és mondhatom: nagyon finom lett!

Forrás:
Domokos Enikő

Rakott kel csirkével

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 1 tasakos rizs
  • 1 tojásfehérje
  • só, bors
  • fűszerek ízlés szerint

Elkészítés: A kelkáposztát feldaraboltam, és enyhén sós vízben megfőztem. A csirkemellet apróra vágtam, közben feltettem a rizst. A hagymát finomra aprítottam, kevés olajon megfuttattam, majd hozzákevertem a csirkehúst. Megfűszereztem kis sóval, borssal, és kevés vizet hozzáadva puhára főztem. Amikor a vizet elfőtte, hozzáadtam a párolt rizst, összekevertem. 

Sütőedénybe tettem 1 réteg kelkáposztát, egy réteg rizses húst, majd újabb réteg káposztával befedtem, a tetejére felvertem 1 tojásfehérjét egy csipet sóval. 200 fokon 15 perc alatt készre sütöttem. 

Forrás:
Domokos Enikő