Írd be, mit keresel:

Egy izgalmas tészta Olaszországból – pisztáciával és szalonnával

Nálunk kevéssé ismert a pisztáciás-szalonnás tészta, én is egy barátomtól hallottam róla, és kiderült, hogy Olaszországban, főleg Szicíliában népszerű és gyakran készítik, így kipróbáltam én is, és mondhatom, nagyon finom: krémes, gazdag, a pörkölt pisztáciától mennyei.

Cookta - 2016.11.24.
Egy izgalmas tészta Olaszországból – pisztáciával és szalonnával

Egyszerű és gyorsan elkészíthető ez a különleges tésztaétel, melyet rohanós napokon tálalhatunk ebédre vagy éppen vacsorára. A tésztát megvásárolhatjuk készen is, de én azért a házi készítésű tészta mellett döntöttem, mert annál nincs finomabb. 

A pisztáciát érdemes először egy serpenyőben pár pillanat alatt megpörkölni, mert ettől különösen finom ízt kap majd. A szalonnából is jó húsos császárszalonnát válasszunk, és már hozzá is láthatunk a főzéshez. Az elkészült tésztával pedig nagy sikert arathatunk, így amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fog majd fogyni egy pohár bor társaságában.

Forrás:
Kard Éva

Pisztáciás-szalonnás tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg metélt tészta
  • 20 dkg pisztácia
  • 20 dkg császárszalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5–2 dl főzőtejszín
  • őrölt színes bors
  • 10 dkg füstölt sajt (+ a tetejére)
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A húsos császárszalonnát ízlés szerint kockázzuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A sajtot reszeljük le.

A pisztáciát fejtsük ki a héjából, tegyük száraz teflonserpenyőbe, és egy pár pillanat alatt pörköljük meg. Ezután egy pár szemet tegyünk félre, a többit pedig daráljuk le.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a felkockázott császárszalonnát, és kezdjük el sütni. Amikor már kezd pirulni, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és együtt pirítsuk szép pirosra. Ezután szórjuk meg az őrölt pisztáciával és a reszelt sajttal, öntsük fel a tejszínnel, ízlés szerint őröljünk rá színes borsot, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.

A metélt tésztát (vagy pappardellét) főzzük ki enyhén sós vízben, majd szedjük ki a főzővízből, kicsit csepegtessük le, majd adjuk hozzá a pisztáciás-szalonnás raguhoz, és forgassuk alaposan össze.

Az elkészült tésztát halmozzuk tányérra, szórjuk meg a félretett pisztáciával és sajtforgáccsal, majd úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.