Írd be, mit keresel:

Jamie szenzációs karácsonyi krumplikörete

Egyszerű, mégis különleges, illatos, fűszeres, mindenkinek sikerül – ezek jellemzik Jamie Oliver receptjeit, és szerencsére kifogyhatatlan. Megint egy zseniális krumplikörettel rukkolt elő, ami önmagában is beillik egy isteni vacsorának, de ünnepi köretnek is szuper!

Cookta - 2016.11.29.
Jamie szenzációs karácsonyi krumplikörete

A Hasselback-krumpliról már többször írtunk: zseniálisan egyszerű, mutatós és nagyon jól felveszi a fűszerek ízét, miközben pofonegyszerű. A krumplit héjastul be kell vagdosni, majd fűszervajjal, fűszerolajjal meglocsolva vagy a vágatokba mindenféle finomságokat bedugdosni, és így megsütni. 

Fantasztikus ötlet, remek technika, amit Jamie most megbolondít – persze pofonegyszerűen.

Objektum doboz

Karácsonyi Hasselback-krumpli

A krumplikat alaposan megmossuk, majd éles késsel vékonyan bevagdossuk legyezőszerűen, de nem szabad teljesen talpig átvágni. Segítség lehet, ha két fakanál között végezzük ezt, így a fakanál megakadályozza, hogy véletlenül átvágjuk. Kakukkfüvet sóval és olívaolajjal mozsárban krémesre törünk, majd a tepsibe tett krumplikat ezzel alaposan meglocsoljuk. 180 fokos sütőben 45 percig sütjük.

Közben egy másik tepsibe szikkadt kenyérszeleteket és mogyorót teszünk, megszórjuk kakukkfűvel, és a krumpli mellé tesszük a sütőbe 10 percre. Kivéve késes robotgépbe öntjük, hozzámorzsolunk egy kis kéksajtot, morzsásra aprítjuk.

A krumplit meglocsolgatjuk az alatta lévő fűszeres olajjal, egyenletesen meghintjük a kéksajtos-mogyorós kenyérmorzsával, még egy kis kakukkfűvel meghintjük, és a sütőbe visszatolva 15 perc alatt készre sütjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.