Írd be, mit keresel:

Ilyet még nem láttál: így készül az unikornistorta

Gasztronómiában nincs határ. Egészen eddig teljesen máshogy gondoltam, de most rájöttem, hogy tényleg CSAK a fantáziánk szab határt annak, mit alkotunk a konyhában. Bizonyíték erre ez az unikornistorta is.

Cookta - 2016.12.01.
Ilyet még nem láttál: így készül az unikornistorta

Lehet csokis, vaníliás vagy gyümölcsös – bár én inkább vattacukor ízűnek képzelem el –, biztos, hogy egy élmény beleharapni ebbe a tortába. Már ha valaki meg meri tenni ezt, hiszen művészet is lehetne az, amit most a Popsugar bemutatott. Nézzétek meg ti is, csak ne felejtsétek el becsukni a szátokat! 

Objektum doboz

 
A torta egyik nélkülözhetetlen hozzávalója a fondant, amivel csodát lehet művelni. Az unikornis szarva és a többi része is abból készült, csupán a színén kell változtatni. Ha pedig el szeretnétek készíteni ezt a remekművet, kedvetekre formázhatjátok, de követhetitek is a videón látottakat. 

Akár gasztroajándéknak is megfelelő az unikornistorta, hiszen nem egy hétköznapi finomság, a hozzávalóit és az elkészítéséhez szükséges kellékeket pedig egy élmény megvásárolni. 

Amikor én az első kis dobozkámat megkaptam, ami tele volt tortadíszítő eszközökkel, egyből beindult a fantáziám. Ha akkor láttam volna ezt a tortát, biztos, hogy meg nem álltam volna a megvalósításáig. Igazi kézzel készített meglepetés. 

Elengedhetetlen a habzsák a díszítőcsövekkel együtt, és a virágos fondant-kiszúrót se felejtsétek el használni. Innentől kezdve pedig adott lesz a többi lépés. 

Mit szólnátok egy ilyen tortához a következő születésnapotokra? 

Megnézem >>

Megnézem >>
Forrás:
Alexandra.hu

Ez is érdekelhet:

Varga Gábor: Dessszert szerelem

Varga Gábor fiatal cukrász, a „Gourmandia” című nagy sikerű könyv szerzője. Második kötetéből bárki megtanulhat igazán finom édességeket készíteni. A precíz leírások és a fázisfotók megkönnyítik a munkát még azok számára is, akik eddig esetleg kevésbé voltak jártasak a kelt, az égetett vagy a kevert tészták világában. 

Nyugodtan bízzuk magunkat Gáborra, kövessük receptjeit pontról pontra, és így hamarosan mi is desszertmesterekké válhatunk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.