Írd be, mit keresel:

Vörösboros forró csoki, hűvös téli estékre

Mi is eshetne jobban ezeken a borongós, sötét téli estéken, mint egy igazi lélekmelengető forró csokoládé elkortyolgatása a kanapén bekuckózva? Ráadásul most egy kis vörösborral még izgalmasabbá tettük!

Cookta - 2016.12.02.
Vörösboros forró csoki, hűvös téli estékre

Ha eddig azt hittétek, hogy a forró csoki gyerekeknek való, tévedtek – egy csomó izgalmas változatát osztottuk már meg mi is veletek, most viszont egy kifejezetten felnőtteknek szóló recepttel készültünk. A csokoládé és a vörösbor mennyei párosítása garantáltan megédesíti a hűvös téli estéiteket, ráadásul seperc alatt kész. Megállja a helyét meghitt, összebújós estéken, de vacsorákon, sőt akár az ünnepi asztalnál is!

A hozzávalók beszerzése nem igényel különösebb utánajárást, viszont érdemes egy testesebb vörösbort választani (a cabernet sauvignon például tökéletes!) az ízek megfelelő harmóniája érdekében.

Vörösboros forró csokoládé

forro-csoki

Forrás:
iStock

Hozzávalók:

  • másfél bögre tej (lehetőleg magasabb zsírtartalmú)
  • fél tábla fekete csoki
  • 2 dl vörösbor
  • tejszínhab a tálaláshoz

Elkészítés:

A tejet a csokoládéval együtt közepes lángon felrakjuk forrni és addig kevergetjük, amíg masszív, krémes állagot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a vörösbort, pár perc alatt összefőzzük a kettőt, majd levesszük a kész forró csokit a tűzről.

Melegen, tejszínhabbal a tetején tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.