Egy fantasztikus „melegszendvics”-receptet osztok meg veletek, amit a napokban készítettem. Valójában nem is szendvics, de melegszendvicssütőben készül, és hasonlóan is fogyasztható, egészséges és finom!

A zabpehely állandó alapanyag nálam, készítem zabkásának, házi müzliszeletet is készítek belőle, de a túrógombócot is ezzel készítem. Glikémiás indexét tekintve közepes felszívódású, így viszonylag hosszan okoz teltségérzetet. Magas a rosttartalma, és jelentős ásványianyag- és vitaminforrás is egyben, a sportolóknak és az egészséges életmódot követőknek szerintem alapélelmiszer.

Az is jó a zabpehelyben, hogy rengeteg módon felhasználható: most például sovány túróval és tojással kevertem össze, és melegszendvicssütőben sütöttem meg. Ízlés szerint gazdagítható apróra vágott sonkával, paprikával, paradicsommal, fűszerekkel, bármi olyannal, ami egy klasszikus melegszendvicsbe kerülne.

Forrás:
Domokos Enikő

Nagyon egyszerű és villámgyorsan összeállítható, elképesztően finom frissen és hidegen is, így magunkkal vihetjük tízóraira, uzsonnára is ezt az egészséges harapnivalót.

Hamis melegszendvics

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 5 dkg zabpehely
  • 5 dkg zsírszegény túró
  • 1 tojás
  • kevés víz 
  • fűszerek 
  • zöldségek, sonka, minden, amit szeretsz 
  • icipici kókuszolaj

Elkészítés: A hozzávalókat összedolgozzuk, annyi vizet adunk hozzá, hogy ragacsos masszát kapjunk. A melegszendvicssütőt kikenjük kókuszolajjal, és belekanalazzuk a masszát, elegyengetjük. Kb. 15-20 perc alatt sül készre a hamis melegszendvics. 

Frissen is kiváló, de uzsonnára is elcsomagolható. Én most ezt eszem minden reggel. :P

Forrás:
Domokos Enikő