Írd be, mit keresel:

Receptverseny – keressük a legjobb adventi, karácsonyi, ünnepi desszerteket!

Megjelent első kiadványunk, a gyönyörű Nagy Csokoládékönyv, ennek apropóján pedig receptversenyt hirdetünk! Nem csak csokis recepteket várunk, hiszen az évvégi ünnepkörhöz mákos, diós, mézes finomságok is ugyancsak hozzátartoznak!

Cookta - 2016.12.06.
Receptverseny – keressük a legjobb adventi, karácsonyi, ünnepi desszerteket!
Megnézem >>

Megnézem >>
Forrás:
Alexandra

Az év utolsó hónapja süteményekkel teli, már a hónap elején elkezdődik a mézeskalácssütés, a különféle adventi aprósütemények gyártása, készülnek az édes likőrök, bonbonok, majd a különféle gyümölcskenyerek, kalácsok, bejglik és flódnik karácsonyra, rugelach és fánk hanukára, és szilveszterkor sem maradhatunk édesség nélkül…

Mindenkinek megvannak persze a jól bevált családi receptjei, de emellett újdonságokat is szívesen kipróbálunk. Épp ezért várjuk azokat az édes recepteket, amelyekre büszkék vagytok, amiket szívesen ajánlotok másokkal is, mi pedig megosztjuk őket a Cooktán és a Cookta facebook-oldalán. A zsűrink által kiválasztott 3 legjobb recept beküldőjét pedig megajándékozzuk a Nagy Csokoládékönyvvel!

Milyen recepttel lehet indulni a versenyen?
– minden olyan édes recepttel, amit a beküldője kipróbált és bevált, és szívesen megosztaná országgal-világga, lehet ez süti, kalács, bonbon, leves, likőr, pohárkrém, fánk…;
– saját készítésű recepttel és saját készítésű, nagyobb méretű (legalább 1200 px széles) fotóval – idegen tollakkal ékeskedni nem szerencsés dolog, nem saját fényképek küldése kizárást von maga után;
– a receptnek tartalmaznia kell a hozzávalók pontos listáját, az elkészítés pontos leírását, hogy mindenki számára érthető és elkészíthető legyen, valamint néhány személyes gondolatot, véleményt, akár sztorit a recepttel kapcsolatban.

A legjobb recepteket megjelentetjük a Cookta oldalán és Facebook-oldalán, a legeslegjobbak közül pedig szakmai zsűri választja ki a 3 győztes receptet. A recepteket 2016. december 6. és december 31. között várjuk az info@cookta.hu e-mail címen, csatolt fotóval, a beküldő nevével. A nyerteseket e-mailben értesítjük, és postacím egyeztetése után küldjük a nyereményeket.

Várjuk jobbnál jobb receptjeiteket!

Hivatalos játékszabály >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.