Igazán szaftos, ízekben gazdag fogás, nem bonyolult elkészíteni, színes és izgalmas, nagy sikert aratott, ezért szívesen megosztom veletek.

Csirkecombfilét viszonylag kevesen használnak a konyhában, a csirkecomb csontosan kerül leggyakrabban bundázásra vagy tepsibe, serpenyőbe, aki pedig csont nélküli hússal dolgozik, többnyire csirkemellet választ. Pedig... Pedig a csirkecomb sokkal szaftosabb, ízletesebb, érdemes kipróbálni. Ha otthon filézzük, akkor a csontból főzhetünk erőlevest vagy alaplevet, vagy aprólékkal megfőzhetjük húslevesnek, szóval nem megy kárba, de vásárolhatjuk is filézve.

Forrás:
Kozsla Norbert

A csirkecombfilét most zöldfűszeres túrókrémmel töltöttem, fegöngyöltem, majd baconbe tekertem: mondhatom, hogy kapott ízeket kívülről és belülről is, porhanyósra, finom szaftosra sült a hús, a bacon pedig jó ropogósra.

És ha már ilyen finomság készült, igyekeztem egy izgalmas köretet kitalálni hozzá: kuszkusz készült, amit színes pirított zöldségekkel forgattam össze, kétféle kaliforniai paprikával és cukkinivel, valamint egy kis pirított kesudióval. Csak ajánlani tudom!

Forrás:
Kozsla Norbert

Zöldfűszeres túrós csirkecombfilé cukkinis kuszkusszal és pirított kesuval

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkecombfilé
  • 25 dkg natúr túrókrém
  • 1 bögre tehéntúró
  • 1/2 pohár natúr joghurt
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 evőkanál aprított snidling
  • 3 evőkanál aprított újhagyma
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 2 szál rozmaring
  • só, bors

A körethez:

  • 25 dkg kuszkusz
  • 1-2. evőkanál olívaolaj
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1/2 cukkini
  • 1/2-1/2 sárga/piros kaliforniai paprika kockázva
  • 1 marék kesudió

Elkészítés: A csirkecombot kiklopfolom, fűszerezem. Kiterítem a bacont, és ráhelyezem a húsokat. A túrót, a krémsajtot és a joghurtot összekeverm, hozzáadom a zöldfűszereket, és a hússzeletekre lapítom, majd óvatosan összetekerem. Rozmaring kíséretében tepsibe teszem, és 220 fokon kb. 1 órán át sütöm.

Közben a kuszkuszt kevés olajon megfuttatom, és zölségkockás vizzel (2x annyival, mint a kuszkusz mennyisége) felöntöm. Miután felszívta a folyadékot, elzárom alatta a lángot, és 20 percet lefedve állni hagyom.

Forrás:
Kozsla Norbert

Kevés olívaolajon megpirítom a kockára vágott cukkinit, a paprikakockákat és a kesut, majd óvatosan hozzákeverem a kuszkuszhoz.

A csirketekercseket felszeletelve tálalom a zöldséges kuszkusszal.

Forrás:
Kozsla Norbert

Forrás:
Kozsla Norbert