Ismét egy rántotthús-variáció az unaloműzés és a változatosság jegyében!

Megint ötletek után kutattam, ez alkalommal egy ételkiszállító cég étlapja került a kezembe. Volt rajta külön „bundás étel” (vagy ilyesmi) oszlop, ott bukkantam a barackos-sajtos rántott húsra.

Már csak azért is megtetszett, mert így a csirkemell (számomra) kissé jellegtelen ízét a gyömbérrel, sajttal és édes barackkal fantasztikusan felturbózhatjuk. Ja, és látványnak sem utolsó, a gyerekeim imádták. :)

Forrás:
Hajós Ágnes

Sajttal és barackkal töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 2 barack (befőtt)
  • 15 dkg jó minőségű gouda vagy emmentáli sajt
  • só, bors
  • őrölt gyömbér

A bundázáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

 
Elkészítés: A csirkemellet félcentis „lapokra” vágjuk, kicsit kiklopfoljuk. Megszórjuk minden oldalukat sóval, borssal, őrölt gyömbérrel. 

A barackot és a sajtot szeletekre vágjuk, a lapok közepére teszünk 1-2 darabot, összehajtjuk, a széleket hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük. 

A szokásos módon panírozzuk (a tűzött széleken én duplán szoktam). Bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Ízlés szerinti körettel – pl. mazsolás rizzsel – tálaljuk.

Forrás:
Hajós Ágnes