Írd be, mit keresel:

Zserbógolyó, az elronthatatlan édes falat

A zserbó az egyik legfinomabb ünnepi süteményünk, de hasonló ízvilágú desszertet nagyon egyszerűen és gyorsan, sütés nélkül is készíthetünk.

Cookta - 2016.12.30.
Zserbógolyó, az elronthatatlan édes falat

Dió, baracklekvár, omlós tészta rétegezve és csokoládéval bevonva, ez a világbajnok süteményünk, a zserbó, amiben ez a négyféle íz mennyei harmóniát alkot. Kicsit újragondolva elkészíthetjük egyszerűbb és gyorsabb változatát falatnyi golyók formájában, mégpedig úgy, hogy a darált diót, a sárgabaracklekvárt és a csokoládét megtartjuk, de a legmacerásabb, hosszadalmasabb tésztát kekszre cseréljük.

Forrás:
Szekeres Lajosné Klári

Olvasónk, Klári zabkekszet használ a zserbógolyóhoz, ami azért jó választás, mert eleve édes, így cukor nem kell a golyóhoz, másrészt kissé darabos, ami nagyon jó textúrát ad ennek az elronthatatlan süteménynek. „Ajánlom mindenkorra, mert egyszerű és mutatós desszert. Az én családom imádja, főleg a gyerekek!”

Zabkekszes zserbógolyó

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált zabkeksz 
  • 20 dkg darált dió 
  • 20 dkg sárgabaracklekvár 
  • 10 dkg étcsokoládé 
  • 5 dkg vaj 
  • 1 mokkáskanál étolaj 
  • dekorcukor

Elkészítés: Egy nagy tálban összekeverjük a darált kekszet és a darált diót, majd hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt, és összegyúrjuk. A masszából vizes kézzel kis golyókat formázunk, és mindet egy tálcára rakjuk. 

Az étcsokit, a vajat és az olajat vízgőz felett felolvasztjuk. A csokimázba egyenként belemártjuk a golyókat, tálcára rakjuk, és dekorcukorral díszítjük. Ha teljesen megdermed a csokimáz, akkor fogyasztható.

Forrás:
Szekeres Lajosné Klári

A receptet és a fotót Szekeres Lajosné Klári küldte. Köszönjük!

Küldj te is receptet ünnepi receptversenyünkre, és nyerd meg a Nagy csokoládé könyvet! >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.