Hiszek abban, hogy a friss gyümölcslé a legjobb napindító, és ezt tapasztalom is nap mint nap. Egy csupa élet és energia turmix éhgyomorra, ilyenkor szívódnak fel legjobban a vitaminok és a fontos nyomelemek, enzimek, nem mellesleg isteni finom is – utána jöhet minden más, de már lendülettel indulunk neki!

Alma nálunk a kertben terem, nagyon szeretjük, szerencsére egészen tavaszig, nyár elejéig kitart, mindennap többféle formában fogyasztjuk, de aki nem olyan szerencsés, hogy a sajáttal gazdálkodjon, az a jó, hogy ez az a gyümölcs, amit jó minőségben beszerezhetünk minden zöldségesnél vagy élelmiszerboltban. Nagyon egészséges, jó áron beszerezhető, és az egyik legjobb tulajdonsága, hogy szinten mindennel kombinálható...

Mi is szeretjük a változatosságot, és a téli hónapokban nem is árt egy kis napfényt és egzotikumot becsábítani a konyhába... Az ananász tökéletes alany ehhez, lédús, elképesztően egészséges, és elég domináns, hogy az almát – illetve a belőle készült lét – is uralja.

Forrás:
Színek és virágok blog

Elképesztően finom az alma-ananász leve együtt csak így magában is, de csipetnyi fahéjjal, vaníliával, pici gyömbérrel vagy kókusztejjel még tovább bolondíthatjuk. Nagyon finom, szánjatok reggelente 10 percet egy ilyen finom és szuperegészséges napindítóra!

Almás ananászlé

Hozzávalók 3-4 személynek: 

  • 3 közepes alma
  • 1/2 ananász

Elkészítés: Az ananászt meghámozzuk, az almát megmossuk és cikkekre vágjuk. A gyümümölcsökből gyümölcscentrifugán kipréseljük a levet, de turmixgépben is pépesíthetjük, és kis vízzel hígítva ihatóvá, kortyolhatóvá tehetjük.

Reszelhetünk bele kevés gyömbért, fűszerezhetjük fahéjjal vagy tetszőlegesen más fűszerrel, de magában is nagyon finom!

Forrás:
Színek és virágok blog