Ha nincs kedved a hétvégi sütkérezéshez, és esetleg azt tervezted, hogy ebéd után gesztenyepüré lesz a desszert, akkor lehet, hogy ez a pohárkrém elnyeri majd a tetszésedet, és inkább ezt készíted el... Nálunk mindig nagy sikere van, imádja a család. 

Nagyon mutatós és finom, csupa krém pohárdesszert, a gesztenyemasszán és a tejszínhabon kívül ugyan kell még hozzá némi meggybefőtt, lehetőleg rumban eltett meggy, ha felnőtteknek készül, illetve egy finom vaníliakrém és egy kevés csokoládé is. Időben is pár perccel többet kell rászánni, viszont a végeredmény garantáltan kárpótol majd kanalazgatás közben.

Forrás:
Kard Éva

Ahhoz, hogy igazán könnyű és selymes legyen a vaníliakrém, felvert habtejszínnel forgatom össze, és az olvasztott csokoládénak is nagyon jót tesz egy kis tejszín. Az így előkészített „kellékeket” csak egymásra kell rétegezni tetszés szerint poharakban vagy kelyhekben, és máris kész az izgalmas, mutatós pohárdesszert.

Gesztenyés-meggyes pohárkrém

Forrás:
Kard Éva

Hozzávalók 6 pohárhoz:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 kisebb üveg rumos meggybefőtt (vagy rum nélküli sima meggybefőtt)

A vaníliakrémhez:

  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál kristálycukor
  • 2 dl habtejszín

A tejszínes csokoládékrémhez:

  • 6 dkg jó minőségű csokoládé (70%-os)
  • 1 dl habtejszín

Elkészítés: A gesztenyemasszát nyomjuk át krumplinyomón, vagy közvetlenül a hűtőből kivéve, amíg még elég hideg, reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn. A meggybefőttet tegyük bele egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.

Ezután az előkészített poharakba osszuk el a lecsepegtetett meggyet, majd kanalazzuk rá a gesztenyemasszát.

A vaníliakrémhez a pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a kristálycukrot és a maradék tejet. Állandó kevergetés mellett kisebb lángon főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen. Én kevergetve hűtöttem ki, így szép sima krémet kaptam.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd a teljesen kihűlt pudinggal apránként forgassuk össze. Az elkészült krémet ezután kanalazzuk rá a poharakban lévő gesztenye tetejére.

A tejszínes csokoládékrémhez a csokit tördeljük bele egy fémtálba, majd adjuk hozzá a tejszínt. Ezután gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett, olvasszuk össze, majd vegyük le a gőzről, és hűtsük ki.

Ezután kanalazzuk rá a poharakban lévő krém tetejére, szórjuk meg gesztenyével, és helyezzünk rá ízlés szerint egy-két szem meggyet, majd úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva