Írd be, mit keresel:

Illatos lélekmelengető: narancsos puncs alkohollal vagy mentesen

Hideg napokon nincs is jobb, mint egy forró ital, ami testet-lelket átmelegít, illatos, aromás, kellemesen fűszeres, ami egy csajos összejövetelen egy kis alkohollal is megbolondítható. Ilyen ez az isteni narancsos puncs, ami mentesen egészséges immunerősítő, egy kis rummal viszont remek buliital.

Cookta - 2024.01.11.
Illatos lélekmelengető: narancsos puncs alkohollal vagy mentesen

Egy forró és fűszeres ital a legjobb ellenszere rosszkedvnek, szürkeségnek, unalomnak, hidegnek, főleg akkor, ha ráadásul olyan aranyló színű, mint a narancsos puncs. Fekete tea az alapja, amit narancslé szőkít ilyen szép világosra, melegítő hatású fűszerek és némi rumaroma tesz illatossá. Ha alkohol nélkül készítjük, akkor egész nap kortyolható, a narancs, a citrom, a méz és a fűszerek ráadásul erősítik immunrendszerünket is.

Ha pedig esti beszélgetős csajos bulira készítjük, akkor valódi rummal gazdagítva igazi lélekmelengetőt kapunk, hiszen az alkohol is melegít, de azért óvatosan és módjával kortyolgassuk a puncsot, mert nagyon itatja magát!

Illatos narancsos puncs

Hozzávalók:

  • 2 filter fekete tea
  • 5 dl víz
  • diónyi gyömbér
  • 1 rúd fahéj
  • 4-5 szem szegfűbors
  • 1 csillagánizs
  • 1/2 citrom leve
  • 5 dkg méz
  • 5 dl narancslé
  • 2 dl rum vagy egy kevés rumaroma

Elkészítés: A gyömbért meghámozzuk, felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk, és a teafilterrel, a fahéjjal, a csillagánizzsal és a szegfűborssal egy lábasba tesszük, majd 5 dl forró vízzel leforrázzuk, és lefedve 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a teát, és még 5 percet hagyjuk kiázni a fűszereket. Átszűrjük, ha zavarnak a fűszerek, hozzáadjuk a mézet, a narancslevet és a citrom levét is belefacsarjuk, elkeverjük.

Megkóstoljuk, ha kell, még édesíthetjük ízlés szerint, ha nem elég meleg, akkor egy picit melegíthetünk rajta, de óvatosan, ne forrjon. Ha alkoholosan szeretnénk, akkor hozzáadjuk a rumot, ha nem, akkor a rumaromát, és poharakba szedve kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.