Írd be, mit keresel:

Fűszeres puncs gyümölcsösen, rooibos teával

Általában szilveszterre készítek puncsot, de a mostani nagy hidegben is szívesen elkortyolgathatjuk. Igazán jólesik egy nagyobb séta után, vagy éppen a munkahelyről hazaérve, a meleg szobába bekucorodni a fotelbe egy pohár punccsal a kezünkben.

Cookta - 2017.01.15.
Fűszeres puncs gyümölcsösen, rooibos teával

A puncs sokféle lehet, alapanyagait, fűszereit és alkoholfokát tekintve is: ez egy kevéssé fejbeütős, könnyedebb változat egy kis fehérborral és almalével, inkább a gyümölcsös íz dominál benne. Rooibos teával készítettem, amitől napsütést idéző színt kapott, így ez a forró puncs már látványában is melengető!

A rooibos tea valójában nem is tea, hanem egy Afrikában őshonos cserje zsenge hajtása, nincs koffeintartalma, viszont nagyon sok antioxidánst és nyomelemet tartalmaz, jótékonyan hat az emésztésre, és mindehhez szerintem nagyon finom is!

Forrás:
Kard Éva

Ha netán gyerekek is szeretnének kortyolgatni ebből az illatos puncsból, mert ők se maradjanak ki a jóból, akkor a készítsük nekik több almalével, alkoholmentesen.

Fűszeres puncs

Hozzávalók:

  • 5 dl víz
  • 5 dl almalé
  • 3 dl édes fehérbor
  • 2 db rooibos teafilter (én African Dawn fajtát használtam)
  • 2 teáskanál forraltbor-fűszerkeverék
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 narancs felszeletelve
  • 2-3 evőkanál méz
  • édesítő ízlés szerint (vagy cukor)

Elkészítés: A vízhez adjuk hozzá a fűszerkeveréket, forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, tegyük bele a teafiltert, adjuk hozzá a reszelt narancs- és citromhéjat, majd lefedve hagyjuk pár percig állni.

Ezután szűrjük le, adjuk hozzá az almalét és a fehérbort, majd ízesítsük mézzel és édesítőszerrel, tegyük bele a vékonyan felszeletelt narancsot, és hagyjuk állni egy kicsit, hogy az ízek jól összeérjenek.

Az elkészült puncsot kínálhatjuk forrón, de elkortyolhatjuk jó langyosan is.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.