Írd be, mit keresel:

Sajtos keksz ropogósan, amitől mindenki mosolyogni fog

A sajtos ropogtatnivalók mindig nagy sikert aratnak, lehet az parti, uzsonna, gyerekzsúr vagy baráti borozgatás, beszélgetés, de olyannal ritkán találkozunk, ami már a kóstolás előtt is boldog mosolyt fakaszt. Illatos és ropogós, nagyon vicces, nem mellesleg nagyon egyszerű recept következik!

Cookta - 2017.01.25.
Sajtos keksz ropogósan, amitől mindenki mosolyogni fog

Csupán 4 alapanyag, no meg egy pici só, pár perc munka, a végeredmény pedig egy illatos és ropogós, nagyon sajtos keksz, ami nemcsak a finomságának, hanem a mutatós és mókás külsejének is köszönheti a sikerét. A keksz ugyanis úgy néz ki, mintha lyukas sajtszeletek lennének, ettől rögtön vidám és nagyon sajtos hangulatot keltve. Csak egy apró ötlet, de nagyon jópofává varázsolja ezt a kis vendégvárót vagy rágcsálnivalót. 

A gyerekeket mindenképpen levesszük a lábukról ezzel a mutatós finomsággal, de a felnőttek sem állják meg mosoly nélkül – és mindehhez elképesztően finom. Nem szükséges hozzá kézügyesség, a tésztából maroknyi darabokat egyszerűen csak nagyjából körré nyújtunk – sodrófával vagy akár egy borosüveggel, majd egy vastagabb szívószállal lyukakat szúrunk ki belőle, majd egy késsel cikkekre vágjuk. Egészen kis gyerekek is bevonhatók – a szívószállal ők is tudnak már művészkedni!

Sajtos keksz ropogósan

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt (trappista, edami, gouda)
  • 2 tojássárga
  • 1 csapott teáskanál só

Elkészítés: A hideg vajat egy keverőtálba reszeljük, hozzáadjuk a sót és a lisztet, majd gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a reszelt sajtot, és pár perc alatt összegyúrjuk, gombóccá formázzuk, és fóliába csomagolva legalább 1 órára – vagy akár egy egész éjszakára – hűtőbe tesszük.

A tésztát hagyjuk egy kicsit felengedni sütés előtt, majd 6 részre osztjuk, sodrófával félcentis körökké nyújtjuk, egy vastagabb szívószállal lyukakat szúrunk a tésztába, majd egy éles késsel cikkekre vágjuk.

A kis „sajtszeleteket” sütőpapírral bélelt sütőpapírra rakjuk, és 180 fokos sütőbe toljuk 10-12 percre, amíg megsülnek a kekszek.

Sütés után közvetlenül puháknak tűnhetnek, de kihűlve finom ropogós lesz a keksz!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.